Fructul care devine aliatul tău în diete. Te ajută să dai jos kilogramele nedorite și, în plus, îți oferă mai multă energie. Are un indice glicemic scăzut și este bogat în fibre, ce contribuie la sațietate.
Portocalele sunt fructe citrice populare, având o aromă dulce, ușor picantă, pe care mulți le consumă mai ale în perioada rece. Pe lângă faptul că sunt delicioase, acestea sunt bogate în vitamine esențiale și fibre.
Astfel, devin un aliat de nădejde pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. Acest fruct ajută și la tonifierea corpului. Iar cei care nu sunt fani ai portocalelor consumate ca atare, le pot integra într-o salată de de fructe sau într-un suc natural.
Important este ca fructul să fie inclus în mesele zilnice, căci acestea sunt bogate în nutrienți esențiali, precum vitamina C, fibre și antioxidanți, ceea îl face potrivit pentru gustări și chiar deserturi.
Portocalele au un conținut scăzut de calorii. Mai exact, o portocală de mărime medie are între 60 și 80 de calorii. În plus, acest fruct este plin de fibre dietetice, mai ales fibre solubile, care contribuie la sațietate.
Mai mult decât atât, fructul care este un aliat în diete are și un indice glicemic scăzut. Acest lucru determină o creștere mai lentă și mai treptată a nivelului de zahăr din sânge, reducând poftele și ținând foamea la distanță.
Pe de altă parte, vitamina C, care se găsește din abundență în portocale, ajută organismul să metamorfozeze grăsimile în energie. Mai mult decât atât, este de ajutor în reducerea inflamației și arderea eficientă a grăsimilor.
Înlocuind dulciurile procesate, din comerț, cu portocalele, poate fi redus aportul general de zahăr, lucru care ajută la menținerea unei greutăți sănătoase. Și, introducând în programul zilnic și puțină mișcare, efectul este garantat.
De menționat este, însă, faptul portocalele nu trebuie consumate în exces, căci se poate ajunge la efecte secundare. Printre acestea se numără problemele digestive, refluxul acid sau arsurile la stomac, eroziunea smalțului dinților, afecțiuni renale, reacții alergice și interferențe cu tratamentul medicamentos, notează dcmedical.ro.