Life

Fructul de vară care este adus la raft în februarie. Este românesc 100% și e produs de o cooperativă formată din 5 familii

Un fruct de vară va ajunge în unele magazine din țară în februarie. Vorbim despre o producție românească, delicioasă.
28.02.2025 | 11:05
Fructul de vara care este adus la raft in februarie Este romanesc 100 si e produs de o cooperativa formata din 5 familii
Carrefour aduce în premieră la raft fructul de vară pe care mulți români îl adoră. Sursă foto: Freepik / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un cunoscut retailer aduce la raft încă din luna februarie fructul de vară pe care mulți români îl adoră. Acesta este 100% românesc și cel mai probabil mulți vor fi încântați de acest lucru.

Carrefour aduce în premieră la raft fructul de vară pe care mulți români îl adoră

Deși suntem la final de iarnă, se pare că unele fructe românești vor putea fi găsite la raft. O cooperativă formată din 5 familii a decis să producă mai devreme un fruct românesc extrem de gustos.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre struguri. Au beneficii uimitoare pentru organism, sunt delicioși, însă în general sunt slabe șansele să îi găsim în marile magazine în această perioadă. Lucrurile se schimbă însă anul acesta.

Producătorii din Cooperativa Grădina noastră din Huși au decis să aducă fructul românesc la raft mai devreme. Compania are ca scop aducerea la raft de produse gustoase și proaspete pe tot parcursul anului.

ADVERTISEMENT

Cooperativa are un parteneriat cu cei de la Carrefour, care la rândul lor susțin producătorii locali. Astfel, soiul de struguri negri Moldova va putea fi disponibil în rafturile magazinelor până la data 3 martie, evident, în limita stocului.

Cum pot fi găsiți strugurii românești la raft

Strugurii vor fi semnalizați la raft sub eticheta „Bunătăți de soi din România”. Aceasta indică proveniența locală și ultra-locală. Fructul românesc are un gust dulce, dar și o textură suculentă. Astfel, cei care îl vor cumpăra vor fi cu siguranță încântați.

ADVERTISEMENT

„Susținerea producătorilor locali și promovarea produselor românești de calitate sunt prioritățile noastre. De aceea, încurajăm întotdeauna inovația și dezvoltarea partenerilor noștri locali.

ADVERTISEMENT

Extinderea sezonului și asigurarea disponibilității produselor proaspete chiar și în extra-sezon nu reprezintă doar o necesitate pentru consumatori, ci și o prioritate strategică prin care ne consolidăm amprenta locală puternică. În acest fel, ne asigurăm că le oferim clienților noștri întotdeauna acces la cele mai bune produse autohtone”, a declarat Jagoda Gwardys-Zientara, Director Comercial și Supply Chain Carrefour România, arată Agrointel.

Cum sunt însă obținuți strugurii? Printr-un test inovativ de depozitare realizat în colaborare cu Cooperativa Huși, folosind tehnologia ULO (ultra-low oxygen). Tehnologia menține prospețimea strugurilor o perioadă mai lungă.

În ceea ce privește soiul ales, se pare că acesta este mai rezistent. Mai exact, soiul Moldova rezistă și la temperaturi de până la -2 grade. Asfel, clienții se pot delecta la final de iarnă cu struguri proaspeți, de calitate superioară.