Life

Fructul din România care e de trei ori mai scump decât în Republica Moldova. E o bombă de vitamine și antioxidanți, dar și pentru portofel

Fructul care se vinde de 3 ori mai scump în România decât în Republica Moldova. Are o mulțime de beneficii pentru organism, dar nu mulți români și-l pot permite.
14.06.2024 | 09:33
Fructul din Romania care e de trei ori mai scump decat in Republica Moldova E o bomba de vitamine si antioxidanti dar si pentru portofel
Fructul care se vinde de 3 ori mai scump în România decât în Republica Moldova. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Vara, fructele sunt la mare căutare. Specialiștii în nutriție recomandă consumul fructelor în locul clasicelor gustări. Din păcate, din cauza prețurilor ridicate, românii se văd nevoiți să ”taie” de pe listă multe trufandale de sezon.

Zmeura din România este aproape de 4 ori mai scumpă decât cea din Republica Moldova

De câteva săptămâni bune, pe tarabele din piețe au început să apăra fructele de sezon. Toate fac cu ochiul pofticioșilor care, înainte de a le cumpăra, se uită cu atenție la preț.

ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător și anul acesta, zmeura se află în topul celor mai scumpe fructe. Deși este dorită de mulți români, foarte puțini sunt cei care și-o mai pot permite anul acesta.

Mai mulți producători de zmeură din Republica Moldova au început să realizeze diverse analize. După ce au comparat prețurile zmeurei de la ei cu cea de la noi, au ajuns la concluzia că aceste fruct este o adevărată sursă de profit.

ADVERTISEMENT

În prezent, în piață, un kilogram de zmeură poate ajunge și la 40 de lei. Mult mai scumpă este în supermarketuri, acolo unde câteva grame costă peste 15 lei. Prețurile sunt de aproape 4 ori mai mari decât cele din Republica Moldova.

După ce au analizat piața din România, producătorii de zmeură din Republica Moldova au ajuns la concluzie. Și anume, pe viitor, aceștia vor pune accent pe producția de zmeură pentru că s-a dovedit a fi o afacere de succes.

ADVERTISEMENT

”Trageți singuri concluziile. Ori faceți o afacere de succes, ori lucrați pentru procesare și nu vă stresați tare. Un factor important este să nu coborâți prețurile de vânzare artificial față de cele stabilite de producătorii locali din România.”, au scris producătorii din Republica Moldova în mediul online, potrivit agrointel.ro.

Beneficiile consumului de zmeură

Zmeura nu doar că este delicioasă, dar are și o mulțime de beneficii pentru organism. Acest fruct conține o mulțime de vitamine și minerale, iar consumul ei regulat reduce riscul de diabet și obezitate.

ADVERTISEMENT

Zmeura este unul dintre fructele care luptă împotriva cancerului. Studiile au demonstrat că, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, zmeura are proprietăți anticancerigene. În plus, conținutul ridicat de potasiu ajută la reglarea pulsului și a tensiunii arteriale.

Zmeura poate fi consumată fără nicio problemă inclusiv de cei care țin dietă, deoarece s-a demonstrat că ajută la topirea kilogramelor în plus. Specialiștii recomanda zmeura în diete pentru a potoli pofta de zahăr sau dulciuri.

Beneficiile zmeurei pentru organism nu se opresc aici. Acest fruct minune are proprietăți antiinflamatoare, stimulează activitatea creierului, întărește sistemul imunitar și are efecte benefice asupra fertilității atât la femei, cât și la bărbați.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Vine iureșul total în România. Schimbare uluitoare a vremii
Vine iureșul total în România. Schimbare uluitoare a vremii
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați