Life

Fructul exotic cu care poți da lovitura dacă îl cultivi în grădina ta. Are gust acrișor, seamănă cu un pepene și este de dimensiunea unui bob de strugure

Fructul exotic cu care poți da lovitura dacă îl cultivi în grădina ta. Acesta seamănă cu un pepene mic și are gust acrișor.
27.05.2023 | 11:49
Fructul exotic cu care poti da lovitura daca il cultivi in gradina ta Are gust acrisor seamana cu un pepene si este de dimensiunea unui bob de strugure
Fructul exotic cu care poți da lovitura. foto: Castravete mexican / semințe-exotice.ro
ADVERTISEMENT

Fructul exotic cu care poți da lovitura dacă îl cultivi în grădina ta. Seamănă cu un pepene dar este de dimensiunea unui bob de strugure.

Fructul exotic cu care poți da lovitura

Acesta este fructul cu care poți da lovitura. Este un amestec al altor fructe și tocmai de aceea ar putea avea succes pe piață.

ADVERTISEMENT

Acest fruct exotic provine din America Centrală dar este cultivat în aproape toată lumea. Inclusiv românii o pot cultiva. El se mai cheamă și cucamelon.

Este vorba despre castravetele mexican. Acesta a fost aclimatizat la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. A primit și un nou nume, castravetele Victor.

ADVERTISEMENT

Fructul exotic cu care poți da lovitura. Fructul care are aspectul unui pepene extrem de mic are o lungime de circa 3 cm și o greutate de doar 3 G. Atunci când este bun de consumat acesta capată dungi verde închis.

Ce gust are fructul exotic, de fapt

În ceea ce privește gustul, acesta este asemănător cu cel al unui castravete clasic. Acesta este puțin mai acru și are o tentă de lămâie. Acesta poate fi folosit în diferite feluri în bucătărie, iar gospodinele pot să îl pună inclusiv la murat.

ADVERTISEMENT

”Fructul, la interior are aspect de castravete și un gust ușor acrișor, foarte plăcut. Castraveții mexicani pot fi consumați exact ca și castraveții obișnuiți, atât în stare proaspătă, în salate sau murați, având un gust rafinat, foarte plăcut”, au explicat cercetătorii de la Stațiunea Legumicolă Buzău.

Castravetele mexican se cultivă foarte ușor și s-a adaptat foarte bine la solul disponibil în țara noastră. În principal, cei care ar vrea să cultive această plantă trebuie să știe că au același regim la fel cum au castraveții clasici.

ADVERTISEMENT

Fructul-legumă a început să capete popularitate. Profitul este unul bun, iar tehnologia de cultură nu este dificilă, după cum spun specialiștii, relatează Agrointel.

ADVERTISEMENT