Life

Fructul iubit de milioane de români cu care o femeie a dat lovitura. Își vinde produsele cu 35 de lei: „Este o specialitate”

Fructul pe care Covalschi Domnica l-a transformat într-o afacere. Bucovineanca are mare succes cu „specialitatea” vândută.
19.06.2024 | 07:12
Fructul iubit de milioane de romani cu care o femeie a dat lovitura Isi vinde produsele cu 35 de lei Este o specialitate
Afacerea cu care Covalschi Domnica a dat lovitura. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

O bucovineancă a luat fructele vedetă ale zonei și le-a transformat în afacere profitabilă. Vinde borcanul cu 35 de lei, după mult muncă, iar clienții sunt numeroși și încântați de această delicatesă.

Fructele cu care Covalschi Domnica a dat lovitura

În această perioadă, în Bucovina este sezonul unei adevărate delicatese. Cireșele amare sunt vedetele, iar gospodinele s-au și apucat să le transforme în dulcețuri aromate. În timp ce unele le vor depozita în cămară, Covalschi Domnica și-a dat seama că poate transforma asta într-o adevărată afacere.

ADVERTISEMENT

Fructele sunt iubite de milioane de români, dar sunt greu de găsit. Astfel, bucovineanca s-a hotărât să profite asta. „Dulceaţa de cireşe albe amare este o specialitate la noi în zonă, este mai rară, deoarece cireşe nu prea se găsesc în cultura mare.

Este o dulceaţă mai fină, mai preţioasă. Bunicii noştri o serveau la zile speciale, întotdeauna dulceaţa de cireşe amare era păstrată pentru musafiri”, a declarat Covalschi Domnica, conform observatornews.ro. 

ADVERTISEMENT

Nu doar gustul este special, ci și modul de preparare. Păstrat, de asemenea, din bătrâni, procesul are secretele sale. Doar așa, dulceața de cireșe amare va fi ca la carte, iar clienții nu vor rămâne dezamăgiți.

„Secretul constă şi în timpul de fierbere. Cireşele se pregătesc. Se spală. Se usucă bine. Noi stoarcem un pic de lămâie peste ele pentru a preveni oxidarea. Apoi punem zahărul. Le lăsăm peste noapte ca ele să-şi lase siropul şi apoi le punem la foc”, a adăugat femeia.

ADVERTISEMENT

Un borcan se vinde cu 35 de lei

Fructele se fierb în ceaun, la foc cu lemne, pentru trei sau patru ore. Dulceața de cireșe amare este gata doar atunci când trece testul cunoscut de toate gospodinele iscusite: „Scoatem două linguriţe pe o farfurioară, o lăsăm să se răcească, iar dacă consistenţa este cea dorită, puţin cleioasă, să fie legată, atunci o putem pune în borcane”.

În timp ce dulcețurile de căpșuni, caise și cireșe dulci costă în jur de 20 de lei, un borcan de dulceață de cireșe amare negre se vinde cu 30 de lei, iar dulceața de cireșe amare albe costă cu cinci lei mai mult.

ADVERTISEMENT

„Dulceaţa de trandafir era folosită când eram noi copii mai ales pentru tratarea aftelor bucale. Pentru bebeluşi. Dar ea are şi efecte antimicrobiene. Este antiseptic, e foarte bună pentru durerile în gât”, a mai spus producătorul local, despre o altă delicatesă pregătită în zonă.

ADVERTISEMENT