Fructul pe care e bine să îl culegi până la finalul lunii octombrie poate fi considerat un adevărat miracol pentru sănătate. Puțină lume știe însă când este sezonul lui, dar și ce beneficii are acesta, de fapt.
Fructul pe care e bine să îl culegi până la finalul lunii octombrie este măceșul. Cu siguranță ai mai auzit de el până acum. Poți prepara cu ajutorul lui un ceai cu adevărat sănătos și totodată te poți bucura de beneficii uimitoare.
Puține persoane știu însă perioada ideală în care fructul trebuie cules. Mai exact, acesta trebuie cules doar în momentul în care frunzele devin uscate și înainte să dea primul îngheț. Iar având în vedere vremea actuală, finalul lunii octombrie și începutul de noiembrie ar putea fi momentul oportun.
Fructul pe care e bine să îl culegi până la finalul lunii octombrie, deși pare banal la prima vedere, are beneficii uimitoare. E bogat în vitamina A, vitamina B5, dar și vitamina E. Totodată, conține o cantitate record de vitamina C, mai exact 76% din doza zilnică recomandată.
Referitor la culoarea măceșelor, aceasta nu este întâmplătoare. Ea se datorează pigmenților carotenoizi, cunoscuți sub numele de licopen și beta caroten. Și pe lângă asta, măceșele sunt bogate în antioxidanți și au și foarte puține calorii.
Astfel, este esențial să le consumăm atât înainte cât și în timpul sezonului rece. În acest mod, sistemul nostru imunitar va funcționa, iar noi ne vom bucura de toate beneficiile pe care fructul le oferă.
Ce mai trebuie să știm despre măceșe? Că au și proprietăți anti-îmbătrânire. De altfel ele sunt de multe ori ingredientul cheie din diferite produse de frumusețe și de îngrijire, inclusiv creme, ori alte loțiuni sau seruri
Tot măceșele pot reduce durerile provocate de artrită și contribuie la sănătatea inimii. Iar acestea sunt doar o parte dintre motivele pentru care merită să le adăugăm în rutina noastră în acest anotimp.