Fructul pe care e bine să-l mănânci în fiecare zi poate face minuni pentru organism. Este plin de vitamine și reglează colesterolul. Dincolo de asta, poate fi cultivat și foarte ușor în grădină.
Fructele și legumele au beneficii uimitoare pentru organism. Multe dintre ele sunt bogate în vitamine, minerale, dar și antioxidanți. Iar dacă alegem să le consumăm regulat vom avea doar de câștigat.
Fructul pe care e bine să-l mănânci în fiecare zi face și el minuni pentru organism. Acesta reglează colesterolul și totodată contribuie la topirea grăsimii de pe abdomen, după cum spun specialiștii.
Este vorba despre afine. Iar avantajul este că le poți cultiva chiar și în propria grădină. Nu necesită o atenție atât de mare. Pe de altă parte, beneficiile pe care le au nu pot fi comparate cu nimic altceva.
Afinele conțin vitamina C, vitamina A, E, K, dar și vitamina B. Totodată, conțin fosfor, seleniu, acizi organici, dar și fier și calciu. Specialiștii confirmă la rândul lor toate aceste detalii și consideră afinele ca fiind ”pachete de antioxidanți”.
„În general, fructele de pădure sunt fructe cu indice glicemic inferior şi care sunt pur şi simplu pachete enzimatice, pachete de antioxidanţi, care ne protejează organismul şi în special membrana celulară de tot ce înseamnă atacul agenţilor oxidanţi, cei care distrug părţi din membrană şi permit să se strecoare în interiorul celulei modificând-o”, spune specialistul în nutriție Lygia Alexandrescu.
Fructul pe care e bine să-l mănânci în fiecare zi mai are însă și alte beneficii. El îți protejează vederea și de asemenea, e benefic în caz de enterocolită sau probleme digestive. Tinctura de afine face la rândul ei minuni.
Aceasta elimină bacteriile din gură și totodată, poate trata și alte afecțiuni. Inclusiv specialiștii recomandă în diete afinele. Studiile au demonstrat că ele reduc factorii de risc din cauza cărora apare grăsimea de pe abdomen.
De asemenea, scad probabilitatea apariției bolilor la inimă ori a sindromului metabolic. Fructul pe care e bine să-l mănânci în fiecare zi oferă și o stare de bine, astfel că te poți baza pe el ori de câte ori este nevoie.
Și inclusiv persoanele care suferă de diabet îl pot consuma. Evident, importantă este cantitatea. Și avantajul este că afinele pot fi consumate nu doar proaspete, ci și sub formă de ceai sau extract.
„Spuneam că au indice glicemic scăzut, ceea ce permite şi diabetucului să consume fără probleme 200-300 de grame din acest fruct între mese. În general, medicii diabetologi recomandă extractul de afine, ceaiul de afine în aşa fel încât să fie reglată glicemia, să fie un ajutor în reglarea glicemiei”, a mai adăugat specialistul.