Life

Fructul pe care e bine să-l mănânci zilnic pentru un creier sănătos. E plin de vitamine, conține calciu și fier și un singur kilogram costă 17.50 lei în supermarket

Care e fructul ce trebuie consumat în fiecare zi pentru un creier echilibrat. Are vitamine, calciu și fier și un preț de 17,50 lei.
22.06.2024 | 12:00
Fructul pe care e bine sal mananci zilnic pentru un creier sanatos E plin de vitamine contine calciu si fier si un singur kilogram costa 1750 lei in supermarket
Care e fructul ce trebuie consumat în fiecare zi pentru un creier echilibrat. Are vitamine, calciu și fier și un preț de 17,50 lei. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Fructul pe care e bine să-l mănânci zilnic pentru un creier sănătos. E plin de vitamine, conține calciu și fier și un singur kilogram costă 17,50 lei în supermarket. Nutriționiștii îl recomandă pentru beneficiile sale.

Care e fructul ce trebuie consumat în fiecare zi pentru un creier echilibrat. Are vitamine, calciu și fier și un preț de 17,50 lei

Care e fructul ce trebuie consumat în fiecare zi pentru un creier echilibrat. Are vitamine, calciu și fier și un preț de 17,50 lei în magazinele din România. Acest cost se poate găsi în supermarketurile online, cum ar fi Bringo.

ADVERTISEMENT

Clienții pot achiziționa acest produs proaspăt sau congelat. Mai exact, este vorba de coacăzele negre care sunt printre cele mai delicioase și mai populare fructe de pădure, alături de zmeură și mure. Deși sunt mici au foarte multe proprietăți.

Au un impact nutrițional foarte mare pentru că au fitonutrienți și antioxidanți. De asemenea, coacăzele negre, dispuse în ciorchine, au vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea creierului și a organismului.

ADVERTISEMENT

În plus, nutriționiștii transmit că aceste fructe mici și savuroase sunt sărace în calorii și grăsimi. Totodată, au un conținut bogat de fibre, vitamina C și antocianine, care pot ajuta la fortificarea sistemului imunitar.

Toate aceste proprietăți îi permit organismului să lupte eficient împotriva infecțiilor și virușilor. Coacăzele negre au efect antiinflamator, ceea ce înseamnă că ameliorează inflamațiile și reduc durerile musculare și articulare.

ADVERTISEMENT

Ce proprietăți mai au coacăzele negre

Coacăzele negre oferă foarte multe beneficii pentru sănătatea ochilor pentru că au în compoziția lor acid gamma-linolenic și acid linoleic. Aceste fructe conțin elemente esențiale și joacă un rol important în funcția oculară. Ajută ochii să se adapteze mai ușor la întuneric.

Oamenii care consumă zilnic acest aliment se bucură de un flux sanguin mai bun la nivelul ochilor. În plus, produsul reduce semnificativ simptomele de oboseală a ochilor și susține sănătatea inimii pentru că are potasiu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, coacăzele negre joacă un rol decisiv în privința recuperării după efort fizic. Fructele sunt ideale pentru menținerea greutății corporale pentru că sunt sărace în grăsimi. O porție de coacăze are mai puțin de un gram de grăsimi.

Totodată, specialiștii susțin că aceste fructe au reale beneficii în reglarea digestiei și a tranzitului intestinal. Coacăzele negre se digeră lent și mențin un timp îndelungat starea de sațietate, fiind esențiale pentru sănătatea oaselor, a inimii, a sistemului nervos și a celui muscular.

ADVERTISEMENT