Mihaela Bilic vorbește despre fructul pe care ar fi bine să nu-l mănânci în fiecare zi vara. Îl poți consuma din când în când, însă nu des și în niciun caz în cantități mari. Acesta conține mai mult zahăr decât ai fi crezut.
A venit vara, iar tot mai multe persoane consumă fructe și legume. Având în vedere temperaturile crescute, mâncărurile grase, grele, pot intra mai greu. O salată de fructe însă ori una de legume poate fi o alegere mai rezonabilă.
Chiar dacă fructele și legumele sunt sănătoase însă, e bine să fim atenți la cantitatea pe care alegem să o consumăm. Cel mai bun exemplu este chiar cireașa. E sezonul ei acum, însă nu trebuie să facem abuz.
Mihaela Bilic spune acesta este fructul pe care nu e bine să-l mănânci în fiecare zi. Sunt delicioase cireșele într-adevăr, iar deși sunt acrișoare la prima vedere, acestea conțin o cantitate mare de zahăr.
Nutriționistul spune că un singur kilogram de cireșe conține o cantitate mai mare de zahăr decât ar crede oricine. Astfel, consumate des și în cantități mari, ele contribuie la creșterea în greutate.
„Cireșele sunt extrem de dulci în prezent, datorită ameliorărilor genetice. Au devenit aproape confiate, iar un kilogram de cireșe poate însemna un aport serios de zaharuri – echivalentul unui castron mare de fructe. Sunt bune la gust, dar deloc prietenoase cu silueta”, a spus specialista în nutriție într-o intervenție la Digi 24.
Câte cireșe poți să consumi zilnic fără griji? Specialiștii spun că o porție rezonabilă are în jur de 150 de grame și nicidecum mai mult de atât. Totodată, e recomandat ca cireșele să fie consumate înainte de prânz, când metabolismul e mai activ.
Și nu doar cireșele sunt fructe care ne pot afecta silueta. Mihaela Bilic a vorbit și despre struguri, fructul vedetă de toamnă. Aceștia sunt la rândul lor bombă de zahăr, astfel că trebuie consumați cu atenție.
„La toamnă vin strugurii – și ei sunt o bombă de zahăr. Pepenii la fel. Dacă vrei ceva dulce fără riscuri mari pentru siluetă, alege căpșunile. Sunt mai sărace în zaharuri și mai prietenoase cu organismul”, a mai spus Mihaela Bilic.