Există un fruct pe care e bine să îl consumi în sezonul rece. Specialiștii îl recomandă dat fiind faptul că este bogat în bromelaină. Aceasta este o enzimă digestivă care te scapă de multe probleme.
Iarna bate la ușă, iar pentru a ne asigura că organismul nostru funcționează bine, alimentația joacă un rol esențial. Fructele, dar și legumele au beneficii uimitoare pentru organism, astfel că e bine să fie consumate mai des.
Unele dintre ele sunt chiar ceva mai speciale. Exemplu este chiar aurul roșu, adică sucul de sfeclă roșie și morcov care face minuni pentru organism. Mai există însă și un alt fruct pe care e bine să îl consumi în sezonul rece.
Este vorba despre ananas. Deși este un fruct exotic, el conține bromelaină. Aceasta este o enzimă digestivă care este importantă pentru organism. Studiile au demonstrat că ea poate combate inflamațiile și afecțiunile asociate.
Totodată, aceeași enzimă combate cancerul. Consumul regulat de ananas întărește imunitatea, dar și oasele, iar acesta este și motivul pentru care e bine să îl consumăm des, în orice sezon.
Iar dincolo de beneficiile pe care le are pentru imunitate, ananasul îmbunătățește și digestia. În același timp, fructul joacă un rol esențial în recuperarea organismului după intervențiile chirurgicale.
Fructul pe care e bine să îl consumi în sezonul rece oferă și protecție. Studiile au arătat că cei care consumă ananas prezintă un risc mai scăzut în fața unor infecții microbiene. Se pare că fructul crește de patru ori concentrațiile de globule albe care luptă împotriva bolilor.
Ananasul mai conține și vitamina C de asemenea, care ajută sistemul imunitar. Iar revenind la beneficiile pe care le are bromelaina, studiile au arătat că aceasta poate să reducă riscul de cancer.
Enzima minimizează stresului oxidativ și contribuie reducerea inflamației. În același timp timp, bromelaina mai poate totodată să și ajute la tratarea cancerului care s-a dezvoltat deja, scrie healthline.com.