Life

”Frumoasă ca o icoană”, actrița din filmele care au încântat milioane de români și-a găsit liniștea prin credință în Dumnezeu

Actrița româncă adorată de public, asemănată cu o icoană. A renunțat la profesie pentru a se refugia în credința care i-a adus pace.
27.05.2023 | 16:49
Frumoasa ca o icoana actrita din filmele care au incantat milioane de romani sia gasit linistea prin credinta in Dumnezeu
Actrița româncă adorată de public, asemănată cu o icoană. A renunțat la profesie pentru a se refugia în credința care i-a adus pace. Sursa foto: cinemagia / Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

“Frumoasă ca o icoană”, actrița din filmele care au încântat milioane de români și-a găsit liniștea prin credință în Dumnezeu. Cine a fost persoana care a îndrumat-o pe această cale și ce face în momentul de față.

Actrița româncă adorată de public, asemănată cu o icoană. A renunțat la profesie pentru a se refugia în credința care i-a adus pace

Maria Ploae este actrița româncă adorată de public și asemănată cu o icoană de Leopoldina Bălănuţă, alături de care a jucat în drama Dincolo de pod. Vedeta originară din Dealu Perjului, județul Bacău, a renunțat la profesie în urmă cu ani buni.

ADVERTISEMENT

S-a refugiat în credința care i-a adus pace interioară după o discuție cu unul dintre colegii de breaslă. Dragoș Pîslaru, care în prezent este părintele Valerian, a îndemnat-o pe artistă să vină la slujbele de la Biserică.

„Norocul nostru mare a fost că la un moment dat cineva, şi acest cineva a fost colegul meu Dragoş Pîslaru, care actualmente este părintele Valerian de la Schitul Pătrunsa, ne-a tras de mânecă şi ne-a spus:

ADVERTISEMENT

«Haide, veniţi la Biserica Sfântul Vasile de pe Calea Victoriei că se sfinţeşte o icoană a Sfântului Filimon, ocrotitorul făcătorilor de spectacole». Aşa am ajuns la biserică, chemaţi de cineva.

Sunt foarte importanţi omul pe care îl întâlneşti şi cuvântul care ţi se spune într-o zi, într-o anumită clipă. Era în 1993. Am mers la biserică şi am găsit un preot atât de bun; m-a atras într-un mod inexplicabil”, a povestit Maria Ploae, scrie ziarullumina.ro.

ADVERTISEMENT

Maria Ploae, atentă la rolurile pe care le joacă

Maria Ploae nu va uita niciodată ziua în care a ajuns la Biserică pentru că a plâns tot timpul. A stat în spatele lăcașului de cult în genunchi, subliniind că i se părea că nu este plină de păcate pentru că era nepracticantă.

De asemenea, discuția avută cu părintele Paul Mărăcine îi va rămâne întipărită în minte pentru totdeauna. De atunci credința nu a mai ieșit din viața sa, actrița în vârstă de 72 de ani precizând că e mai atentă la rolurile pe care le joacă pe scenă.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, mai ales după ce a jucat în filmul Binecuvântată fii, închisoare, Maria Ploae spune că nu vrea să interpreteze roluri care îl batjocoresc pe Dumnezeu, Sfânta Scriptură sau care conţin nişte replici nepotrivite.

Cuvântul are o putere foarte mare, susține vedeta care a refuzat de câteva ori roluri importante pentru că a simțit o datorie față de Dumnezeu. În felul acesta spune că aduce mărturie și lumină, nicidecum întuneric.

Maria Ploae a jucat în filme precum: Un comisar acuză, Fraţii Jderi, în regia lui Mircea Drăgan, Muntele ascuns, Mânia, Aşteptând un tren, Toamna Bobocilor, La răscrucea marilor furtuni, Mireasma ploilor târzii și Promisiuni.

ADVERTISEMENT