Pariuri sportive

Frumoasa, nebuna, formidabila, vibranta Malta!

Când o cauţi pe hartă şi găseşti punctele mici din Marea Mediterană, primul gând care îţi vine în minte este ”dacă n-am ce face acolo, dacă e cel mai plictisitor loc...?”. Ei bine,...
10.05.2017 | 00:02
Frumoasa nebuna formidabila vibranta Malta

Când o cauţi pe hartă şi găseşti punctele mici din Marea Mediterană, primul gând care îţi vine în minte este ”dacă n-am ce face acolo, dacă e cel mai plictisitor loc…?”. Ei bine, ia-ţi gândul de la ideea asta, pentru că Malta ţi se va strecura în inimă de la primul pas pe aeroport şi, o dată ce ţi se va dezvălui, te va face să te îndrăgosteşti de ea, chiar dacă nu are fotbal de Champions League şi stadioane precum Bernabeu.

Dacă atunci când spui Malta nu ştii foarte clar unde se află, clarificăm lucrurile din prima. Micul arhipelag, format din şase insule se află în Sudul Siciliei, în Marea Mediterană. Malta este o ţară independentă, dar dominaţia britanică din trecut şi-a lăsat amprenta cel puţin asupra a două lucruri: mersul cu maşina pe partea stângă a drumului şi limba engleză, pe care o vorbeşte toată lumea, alături de malteză, o combinaţie interesantă între italiană şi arabă. Moneda de schimb este însă euro, nu lira sterlină, ţara fiind parte din Uniunea Europeană, aşa încât poţi călători acolo şi cu buletinul.

Timpul zboară repede dacă mergi acolo cu Air Malta, prin Malta Travel, aşa că vei pune piciuoarul pe insulă după doar două ore şi jumătate de la decolarea de pe Otopeni. Apoi te poţi bucura în voie de spectacolul maltez.

Arhitectura

Dacă îţi place arhitectura, Malta te va face să-ţi pierzi mintea. Ţi se va părea ba că eşti în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, ba că eşti în Europa sau în America de Sud. Peste tot însă, balcoanele sunt detalile care fac diferenţa şi care sunt altfel decât în orice alt loc.

Frumuseţea naturală incredibilă

La acest capitol, Malta este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe planetă. Chiar dacă Fereastra Albastră din Gozo s-a prăbuşit la începutul acestui an, din cauza unei furtuni pe mare, au rămas Grota Albastră, Laguna Albastră, dealurile ca mierea şi peisajele de poveste pe care le poţi vedea în orice direcţie ai privi.

Charm-ul retro

În Valletta, dar şi în alte oraşe de pe insulă vei avea senzaţia că nimic nu s-a schimbat din 1950 încoace, pentru că începând cu clădirile şi continuând cu ospitalitatea malteză, totul este perfect conservat. Te poţi plimba pe străzi, poţi bea un cocktail retro şi poţi vedea fotografii amuzante din timpul celui de-Al doilea Război Mondial.

Oraşele antice

Dacă eşti în Malta trebuie să vezi Mdina, un oraş stralucitor, tăcut, fortificat, mai vechi decât Valletta, care îmbracă practic un deal.  Locul este o mină de aur pentru cei care vor să facă fotografii unice.

Aventura

Poate crezi că nu vei găsi activităţi de aventură în Malta, dar nu e deloc aşa! Pe lângă drumeţii, ATV-uri sau snorkeling sunt faimoase scufundările din Malta şi din Gozo, unele din cele mai cunoscute din Europa, datorită experienţelor pe care le oferă adâncurile mării. Pentru privitori sunt rezervate competiţiile de polo organizate direct în mare, de care te poţi bucura în multe oraşe din insulă.

Bisericile incredibile

Malta găzduieşte 365 de biserici – fiecare dintre ele decorată astfel încât să nu mai existe nici un centimetru de spaţiu liber! Cea mai renumită este Catedrala Sf. Ioan din Valletta, locul unde Papa ţine  Liturghia când vine în Malta. Aur peste aur, sculpturi nesfârşite, cea mai faimoasă pictură a lui Caravaggio, înconjurate de statui şi sculpturi în marmură realizate cu măiestrie pentru cavalerii vremurilor trecute.

Panoramele

Există atât de multe locuri care oferă panorame incredibile, încât e greu să alegi unul din ele. Preferatul turiştilor este, conform consultanţilor www.malta.ro, Grădinile Barakka din Valletta, cu vedere spre Marele Harbour şi alte trei oraşe.

Istoria

Istoria malteză este fascinantă cu adevărat! De la războiul lui Jean de Valette până la exilul lui Caravaggio, sau la faptul că există temple în Malta mai vechi decât piramidele egiptene, istoria malteză nu are cum să te plictisească. Poate tocmai de aceea au fost filmate aici, de-a lungul timpului, pelicule precum Games of Trones, Gladiatorul sau Troia.

Copilul Calatoreste gratis in Malta Copilul Calatoreste gratis in Malta

Mancare delicioasa Malta este foarte mediteraneană – aşteptaţi astfel multe peşti, măsline, usturoi, căprioare şi roşii. Unele feluri de mâncare sunt influenţate de italieni; Altele sunt în mod unic ale lor. Din fericire, influenţa englezească asupra bucătăriei este foarte mică. Imaginea de mai sus este hobz biz-zeijt – varianta malteză a bruschettei, acoperită cu roşii, capri, măsline, ceapă şi ton. plaje Mulţi oameni vin în Malta şi se plâng că nu există plaje reale. În timp ce faleza populară din Sliema este stâncoasă, există plaje de nisip de fapt, la nord de insulă, şi sunt locuri minunate pentru a petrece o zi. Mellieha este un loc frumos, deşi aglomerat, pe plajă pe Malta – dar cele mai bune plaje sunt toate în Gozo, insula mică spre nord. Veţi găsi golfuri frumoase ca cel de mai sus, în zona din jurul Marsalforn. Festas Malta este cea mai catolică ţară pe care am vizitat-o ​​vreodată. Iar când este timpul să-şi sărbătoresc sfinţii, ei vor scoate toate oprerile! Rochia malteză în costumele cele mai bune şi se îndreaptă spre piaţa oraşului, în timp ce bărbaţii trag un străin gigantic din lemn pe străzi, iar copiii se răsuceau prin confetti zburători. Explozia focului de artificii până la miezul nopţii şi apoi ridicarea din nou la ora 8:00. A fost o experienta incredibila, cu experienta malteza si nu mai astept sa imi impartasesc mai mult din experienta mea in Qormi cu tine. Viaţa tradiţională Malta este un loc în care încă mai puteţi prinde zgomote de viaţă, aşa cum a trăit acum zeci de ani, dacă nu chiar de secole. Un loc frumos de făcut este Marsaxlokk, un sat de pescuit în sud. Pescarii îşi iau încă în fiecare zi bărcile lor colorate Valoare! În ceea ce priveşte banii, Malta este unul dintre cele mai bune cumpărături din Europa de Vest. Aş pune preţuri la egalitate cu Portugalia: mese sub 10 EUR (13 USD), pensiuni pentru 60 EUR (79 USD) pe noapte. În plus, vinul local ieftin şi o mulţime de pastiszi (produse de patiserie umplute cu ricotă) şi pizza (pit-sa, nu peet-za, piese pătrate de pizza) pentru mai puţin de un euro fiecare! În timp ce nu veţi găsi preţurile din Thailanda aici – sau chiar preţurile din Europa de Est – este greu să vă gândiţi la o destinaţie atât de frumoasă, interesantă şi plină de culturi, precum Malta, cu un punct de preţ similar.

unnamed (4)

Nu este perfect. Dar aproape. Nimic nu este perfect. Ar trebui să subliniez că conducerea aici este HORRENDOUS. Nu luaţi în considerare conducerea aici dacă nu sunteţi un expert la stick-ul de stânga. Călătoria cu bicicleta sau cu motocicleta este o idee sinucidere. Găsirea unui hotel bun poate fi şi o provocare. Nu există multe hoteluri de calitate, iar Mario este convins că unii dintre ei îşi fac propriile ratinguri de stele. Citiţi o mulţime de comentarii înainte de a vă rezerva şi luaţi în considerare închirierea unui apartament. Dacă decideţi să staţi într-un hotel, le puteţi compara aici. Acestea fiind spuse, acestea sunt mici avertismente, pentru că Malta are o modalitate de a vă vrăji. Ştiu că am simţit-o. De fiecare dată când am trecut o casă de vânzare în oraş, am visat să cumpăr una şi să o fixez şi să pictez balconul într-o culoare rece şi transformându-l într-o pensiune … Malta este un loc special şi unul care merită mai multă atenţie din partea celor nord-americani. Vino aici şi simţi magia pentru tine.

unnamed (1)

Oferta hotel Soreda 4* – 499 euro ,
Servici incluse: 7 nopti de cazare cu mic dejun si avion, transfer
aeroport – hotel – aeroport , ghizi in limba romana pe toata perioada,
bagaj la cala de 20 kg , iar la maina de 10 kg.

adresa:
Str. Pitar Mos nr. 29, et.1, ap. 23C, sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax: 021/318.59.93, 021/318.59.92
Mobil: 0722.626.903
E-mail: maltaltd@malta.ro / www.malta.ro