News

FSB susține că a dejucat un atentat terorist în sudul Rusiei. Trei persoane au fost arestate

FSB anunță că a dejucat un atentat terorist în Rusia, la o săptămână de la atacul din sala de concerte Crocus City Hall.
29.03.2024 | 22:57
FSB sustine ca a dejucat un atentat terorist in sudul Rusiei Trei persoane au fost arestate
FSB susține că a dejucat un atentat terorist în sudul Rusiei. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

La o săptămână de la masacrul din sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, FSB (fostul KGB) anunță că a dejucat un atentat terorist în sudul Rusiei, în Stavropol. Trei persoane au fost arestate.

FSB anunță că a dejucat un atentat terorist, în Rusia

Anunțul serviciilor de securitate ale Moscovei a fost făcut vineri, 29 martie. Potrivit acestora, trei oameni, „cetățeni ai unei țări din Asia Centrală”, au pus la cale un atentat cu bombă în sudul țării.

ADVERTISEMENT

FSB susține că a dejucat atacul terorist, iar cele trei persoane au fost deja arestate. Informația a fost prezentată de agențiile de presă din Rusia, care citează un comunicat transmis de serviciile de securitate.

Potrivit acestora, FSB „a pus capăt activităţilor teroriste ale unui număr de trei cetăţeni ai unei ţări din Asia centrală care plănuiau să comită un act terorist prin detonarea unui dispozitiv într-un loc public în regiunea Stavropol”.

ADVERTISEMENT

Totodată, agenția de presă de stat Ria Novosti precizează că la locuințele respectivilor au fost descoperite componente destinate fabricării unui dispozitiv exploziv. Au fost găsite și substanțe chimice.

144 de morți în urma atacului de la Crocus City Hall

Vinerea trecută, pe 22 martie, mai mulți bărbați au deschis focul în sala de concerte de la Crocus City Hall, aflată lângă Moscova. Ulterior, spațiul a fost incendiat. Foarte multe dintre victime nu au avut nicio șansă de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

În urma atacului terorist au murit 144 de oameni, iar peste 100 au fost răniți. Acesta a fost cel mai grav atentat produs în Rusia în ultimele două decenii. Gruparea ISIS a revendicat atacul chiar în seara respectivă.

Cu toate acestea, Moscova susține că în spatele tragediei s-ar afla Ucraina, SUA și UK. Afirmația a fost făcută chiar de directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov.

ADVERTISEMENT

„Credem că acţiunea a fost pregătită atât de islamiştii radicali înşişi, cât şi, bineînţeles, facilitată de serviciile speciale occidentale, şi că serviciile speciale ucrainene înseşi sunt implicate direct”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT