Life

Fuego, mesaj sfâșietor după moartea lui Alexandru Arșinel. ”Și-a jucat rolul final cu o lacrimă. Una care a căzut direct pe palmele Stelei”

Fuego, unul dintre marii artiști ai României, declarații în lacrimi după trecerea în neființă a maestrului Alexandru Arșinel
01.10.2022 | 12:55
Fuego mesaj sfasietor dupa moartea lui Alexandru Arsinel Sia jucat rolul final cu o lacrima Una care a cazut direct pe palmele Stelei
Fuego, ultim mesaj pentru cel care a fost maestrul Alexandru Arșinel. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Moartea maestrului Alexandru Arșinel a îndoliat întreaga țară. Cei peste 60 de ani de carieră și sutele de piese de teatru jucate alături de Stela Popescu l-au ridicat în ochii publicului la cel mai înalt grad. Fuego, unul dintre artiștii care l-au cunoscut, îi trasmit, în lacrimi, un ultim mesaj marelui actor.

Fuego, mesaj în lacrimi, după pierderea maestrului Arșinel

De-a lungul anilor Fuego și Alexandru Arșinel au avut numeroase colaborări, ocazii care le-a acordat șansa să se cunoască și să devină bun prieteni. Într-un interviu acordat celor de la wowbiz.ro, Fuego a trasmis un ultim mesaj pentru maestrul Arșinel, în care își exprimă, în lacrimi, pierderea unuia dintre cei mai mari actori pe care țara noastră l-a avut.

ADVERTISEMENT

Ni se duc legendele. Rămân amintiri, rămâne în urmă imaginea unor ani de aur, a unor clipe în care am fost cumva ”complici”, noi și ei, marii oameni care ne-au sădit în suflete emoții. Nu e foarte simplu să-ți alegi cuvintele atunci când pleacă oameni. S-a dus și maestrul Arșinel și împreună cu el, o eră, un cuplu de legendă, o tăinuire întreagă a unor bucurii. Alexandru Arșinel n-a fost doar pentru el, n-a fost un simplu actor, cu meserie pe ștatul de plată.

A fost un simbol românesc. Unul care a mișcat generații, care a alinat și care a plasat undeva o referință în inimile și în percepția românilor despre umor, despre legătura dintre inteligență și joc, despre amuzament“, a declarat Fuego pentru sursa mai sus citată.

ADVERTISEMENT

Fuego, despre plecarea maestrului Arșinel: “Poate că l-a chemat Stela”

Artistul Fuego, unul dintre marii interpreți ai României, mai face referire în rândurile dedicate maestrului Arșinel, la cuplul pe care ani de zile, Stela Popescu și marele actor, l-au format spre deliciul publicului.

Acesta mai punctează că pierderea jumătății lui de pe scenă a lăsat un gol imens în inima actorului și nimic nu a mai fost la fel. Ovațiile și aplauzele nu îi mai aduceau bucuria de altă dată.

ADVERTISEMENT

Fuego susține că, poate, Alexandru Arșinel a fost chemat printre stele de prietena lui specială, Stela Popescu.

Poate că l-a chemat Stela. Poate c-a obosit să vadă că anii aceștia nu mai sunt cei în care a conturat bucurii. Sau poate că acum a fost vremea. Nu știu exact asta, dar știu sigur că a iubit să trăiască, știu că a iubit scena ca pe propria viață și că era fericit, dedicat, era complet, era puștiul din Dolhasca ajuns la București mare actor, care dăruiește oamenilor fericire.

ADVERTISEMENT

S-a rupt o jumătate din el atunci când Stela n-a mai fost și dorul și nevoia de supraviețuire n-au fost simple. Nici în viață, acasă, în ultimii ani nu a fost așa roz cum li se pare unora că ar fi existența unui om care arde pentru public.

Dar a răzbit. Și cred eu că a plecat fericit, nu dezamăgit. Fericit că oamenii cu minte și suflet îl iubesc, că a însemnat și a lăsat ceva, că a definit un fragment important al culturii noastre, un gen întreg, pe cale de dispariție, în care decența era primordială. A cântat, a râs și-a plâns și s-a consumat ca o torță neîntreruptă. Eu l-am iubit enorm.

Îl sunam de fiecare dată și-mi aducea aminte cât de fericit este că i-am dus eu sămânță de roșii de la bunica din Ardeal. Eram pe aceeași lungime de undă, am făcut mai multe momente împreună și pe scena mare și la televiziune și a fost în emisiunile mele, în care l-am celebrat. L-am privit mereu ca pe un om echilibrat, cu o vastă cultură generală, cu o carieră impresionantă în spate și cu acel ceva care te determina să-l îndrăgești. Era hazliu în sine, era un om vesel, pe care nu-l doborau greutățile prea ușor.“, a mai povestit Fuego.

Alexandru Arșinel prin ochii colegului de scenă, Fuego

Prin ochii colegului de scenă, Fuego, Alexandru Arșinel a fost un om complex. A jucat orice pe scenă, a cântat și a compus melodii, a făcut televiziune. A fost inspirație și va fi pentru multe generații. A fost o lecție de viață și un munte de bună dispoziție.

Alexandru Arșinel, dragii mei, a fost o imagine, o figură în sine pentru români, pentru copilărie și tinerețile multora, pentru fiecare Revelion în care-i așteptam cu sufletul la gură. A jucat intens, genuri diverse, a cântat atipic, ca un actor de farmec a cărui vis era să aducă alinare. A compus melodii, a scris, a făcut televiziune cu profesionalism și a trăit succesul cu fruntea sus, ca un moldovean pe care nu-l doboară nimic.

Lumea sa artistică ne va urmări mult timp și cred eu că Alexandru Arșinel n-a plecat. Cel puțin nu pentru marea majoritate. Pentru noi, cei mulți care îl iubim, va fi mereu, alături de Stela, o inspirație, o porție bună de râs, un popas al seninătății. Îmi va fi dor de dumneavoastră, maestre și-mi voi aduce aminte mereu emoțiile trăite împreună și lecțiile primite“, a mărturisit Fuego, pentru wowbiz.ro.

Fuego: ”Nu mai am putere să vorbesc despre oameni la trecut”

Deși cu toții știm ce ne așteaptă, sfârșitul vieții mereu ne ia prin surprindere și pierderea oamenilor dragi, a legendelor țării tot ne dor și ne afectează. Așa a fost și pentru Fuego decesul celebrului actor.

Nu mai am putere să vorbesc despre oameni la trecut. Viața mea începe să fie formată din ce în ce mai mult din amintiri și parcă e nedrept că acest curs oarecum firesc al vieții ne răpește din momentele în care ar trebui să ne bucurăm de cei pe care-i mai avem. Dar la nici o moarte de genul acesta nu învățăm nimic.

Alexandru Arșinel și-a jucat rolul final cu o lacrimă. Una care a căzut direct pe palmele Stelei, care-l așteaptă undeva, pe Sandu al ei cel drag, să joace, să joace, să joace…“, a mai adăugat Fuego.

ADVERTISEMENT