Life

Fuego revine cu „Drag de România mea” pe TVR2! Ce a adus-o pe Maia Morgenstern în lacrimi sau ce a hotărât Alina Sorescu după 10 ani de căsnicie, aflați duminică, în prima ediție din sezonul 5! Plus alte surprize!

11.09.2020 | 09:45
Fuego revine cu Drag de Romania mea pe TVR2 Ce a aduso pe Maia Morgenstern in lacrimi sau ce a hotarat Alina Sorescu dupa 10 ani de casnicie aflati duminica in prima editie din sezonul 5 Plus alte surprize
ADVERTISEMENT

Paul Surugiu-Fuego revine duminică, 13 septembrie, cu cel de-al cincilea sezon al galelor „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” la TVR 2.

Cu mai mult drag de România și de români, îndrăgitul „one man show” a pregătit o primă ediție a emisiunii sale cu multe surprize, o emisiune atent realizată, cu diversitate, eleganță și calitate.

ADVERTISEMENT

Este doar startul unui sezon dinamic, divers, cu gale de mare diversitate, onorate de personalități marcante, cu exclusivități, cu muzică de calitate, cu rubrici noi și folclor autentic, cu multă emoție și lacrimi de bucurie, dar și cu momente pline de savoare, inedite. Și, nu în ultimul rând, umor.

Fuego revine cu „Drag de România mea” pe TVR2! Maia Morgenstern, Alina Sorescu, Alexandru Ciucu, Adriana Irimieș și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop sunt printre invitați

Prima gală din sezonul al cincilea al emisiunii „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, cel mai lung de până acum, cu 17 gale pline de divertisment și muzică de calitate, va avea invitați de… gală!

ADVERTISEMENT

Cunoscuta actriță Maia Morgenstern a pregătit un moment de senzație cu Fuego, dar va povesti și despre continuarea proiectului din celebrul film „Patimile lui Cristos” al lui Mel Gibson, despre teatru, despre cum este să conducă un teatru în România anului 2020 și despre… copii ei.

Frumoasa cântăreață Alina Sorescu va sta față în față cu soțul ei, Alexandru Ciucu, celebru designer și creator al Casei Regale, și va  povesti despre familia lor, va cânta, iar el va prezenta o colecție atipică, creată pentru Fuego și concertul simfonic al acestuia, care se va desfășura după ridicarea restricțiilor.

ADVERTISEMENT

Exclusivitatea primei ediții „Drag de România mea!” din noul sezon va fi prezența marelui istoric și om de cultură Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Care va recita versuri, va schița profilul românului anului 2020 și va defini ce a mai rămas din noțiunea de patriotism în zilele noastre.

Rubrică nouă în… picioarele goale!

Noua rubrică „România de pe coclauri”, realizată de Iosif Ciunterei, care chiar merge pe coclauri pentru povești inedite, autentice, va prezenta un film etnografic, despre satul de cânepă, despre cum se cultivă, cum se strânge și cum se prelucrează acesta.

ADVERTISEMENT

Iosif Ciunterei va veni în platoul „DRAG DE ROMÂNIA MEA!” într-un costum popular vechi și în… picioarele goale! În semn de respect și dragoste de glia strămoșească. Tot îmbrăcată cu un costum popular vechi, tradițional va cânta melodii de suflet din „drag de România mea” și îndrăgita interpretă a folclorului ardelean Adriana Irimieș. Împreună cu Fuego! Iată mai jos ce spune acesta despre emisiunea sa de la TVR 2:

„«DRAG DE ROMÂNIA MEA!» este show-ul de divertisment care vine ca o gură de aer în marea aceasta de mojicie și în disperarea absolută după alterarea principiilor și-a valorilor. Noi aducem în fața voastră artă adevărată, aducem autentic, aducem nume mari, personalități culturale și artiști care merită să apară la televizor”

„Nu ne erijăm în rolul celor care vor să educe, deloc, ci doar să relaxeze, cu decență și cu exemplele unor oameni de la care putem învăța ceva. Cred eu că se poate face performanță și cu lucruri interesante și decente, cu muzică bună, ușoară sau populară, cântată exclusiv în limba română”

„Cred că putem oferi oamenilor duminici de neuitat fără să ne maimuțărim sau să ne batem joc de inteligența lor. Îmi doresc ca lumea să-nțeleagă mai mult și mai bine munca noastră și faptul că suntem o emisiune curată, decentă, educativă, așa cum trebuie de altfel să fie divertismentul„

„Nu ne pasă că suntem contra curentului cumva, nu ne doare gura să spunem lucruri frumoase și decente despre artiști, despre valori, să-i arătăm în lumina cea mai corectă, să-i readucem în fața voastră și să facem duminici așa cum se făceau cândva”

„Iar în spatele meu, să știți că stă o echipa de oameni profesioniști, implicați, care muncesc cu sufletul și care știu și simt că fac artă și că umărul lor este considerabil în menținerea unei linii de plutire în lumea asta plină de mizerie, urâțenie, prostie și răutate”

„Faptul că ne e drag de România nu e o bravură. Nu vrem lauri și nici nu ne batem cu pumnul în piept. Pentru noi, din drag de România, asta-i normalitatea și credeți-mă pe cuvânt, televizorul trebuie să educe și să distreze, nu să îndobitocească un popor și-așa bătut de soarta!”

„Ceea ce fac eu la televizor este o responsabilitate, așa văd lucrurile și nu o goană nebună după celebritate sau după cifre bombastice, doar de dragul de a da oamenilor ce vor!”

  • Realizatorul și prezentatorul emisiunii „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, Paul Surugiu-Fuego este, totodată, ambasadorul și directorul onorific al revistei săptămânale „TAIFASURI”, în care scrie număr de număr un editorial de suflet și simțire patriotică, sensibil și sincer cum îi este felul.
  • 31 de albume de studio a lansat Paul Surugiu-Fuego în peste 26 de ani de carieră
ADVERTISEMENT