Life

Fuego suferă cumplit după ce Ion Dichiseanu a murit: ”Era pură inspirație”!

Fuego suferă cumplit după ce Ion Dichiseanu a murit și a vorbit despre inspirația care a reprezentat-o, pentru el, marele actor.
20.05.2021 | 17:51
Fuego sufera cumplit dupa ce Ion Dichiseanu a murit Era pura inspiratie
Fuego si Ion Dichiseanu au devenit apropiati, ca artisti Sursa foto: arhiva foto Paul Surugiu
ADVERTISEMENT

Fuego și Ion Dichiseanu s-au apropiat în ultimii ani, cei doi apărând împreună chiar și pe scenă. Acum însă, când Ion Dichiseanu a murit, Fuego a mărturisit pentru FANATIK, că a avut enorm de multe de învățat de la marele actor.

Fuego, trist că Ion Dichiseanu a murit

“A plecat și mohicanul. S-a stins Ion Dichiseanu, din lumea aceasta, dar nu și din sufletele celor care l-au iubit nespus! Mă număr printre ei și sunt fericit că în ultimii ani ne-am fost aproape, am putut să-i celebrăm două zile de naștere în emisiunea „DRAG DE ROMÂNIA MEA!”, la TVR 2, unde a fost emoționat și împlinit cu familia sa minunată! Am realizat apoi, în 2019, pe scena Sălii Palatului, un moment de referință, unde a plâns, în memoria tuturor colegilor săi, mari actori, plecați!”, spune, în exclusivitate pentru FANATIK, Fuego, artistul al cărui nume este Paul Surugiu.

ADVERTISEMENT

Fuego a învățat enorm de la Ion Dichiseanu

Cum între Fuego și Ion Dichiseanu a fost o chimie cu totul și cu totul aparte, Paul Surugiu admirându-l pe mai vârstnicul actor, cei doi s-au apropiat și, recunoaște cântărețul, a avut mult de învățat de la el.

”Se strâng rândurile generației de aur și e trist! Întotdeauna am știut că maestrul Ion Dichiseanu e fermecător în povestirile sale, că are un anume magnetism și că niciodată nu te face să te plictisești. Dar vă mărturisesc că dincolo de reflectoare, era pură inspirație. Viața sa de film îi oferea șansa să împărtășească din ea”, spune Fuego, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

De altfel, explică Fuego, Ion Dichiseanu era un om cu totul și cu totul deosebit, prin amintirile și vasta experiență în lumea de sub lumina reflectoarelor.

Fuego si Ion Dichiseanu
Fuego si Ion Dichiseanu erau apropiati in ultimii ani Sursa foto: arhiva personala Paul Surugiu

”Amintirile îl făceau să fie un munte de inspirație, de nuanțe și de lecții din care noi, cei care aveam ocazia să-i fim în jur, aveam de învățat. Nu a trăit vreodată cu jumătate de măsură. Mereu s-a poziționat în față, a înfruntat cu pieptul deschis și a avut dorința descoperirii, o curiozitate care l-a făcut nu doar un lord al artei noastre, ci și un suflet împlinit”, a mai spus Fuego.

ADVERTISEMENT

Fuego, despre Ion Dichiseanu: ”Îl iubesc”

”Am învățat de la maestrul Dichiseanu că nu trebuie să existe nu vreau sau nu se poate. Am învățat că viața trebuie să fie neapărat un produs de lux, de cea mai înaltă clasă, care nu e negociabil și care întotdeauna trebuie să-și găsească posesorul cu inima deschisă. Îl iubesc pentru omenia sa, pentru boemia romantică. Acesta era caracterul lui și poate că rolul la care a lucrat mereu, adăugând noi și noi experiențe”, spune  Fuego, îndurerat de dispariția lui Ion Dichiseanu.

Mai mult, recunoaște Fuego, într-o lume în care bârfa era pusă la nivel de cinste, Ion Dichiseanu nu a fost niciodată atras de aceste lucruri, ba chiar dimpotrivă.

ADVERTISEMENT

”Îl iubesc pentru că nu avea vanități și pentru că mereu, absolut mereu, vorbea la superlativ despre breasla sa, despre colegi, despre anii de aur, despre ce a fost și ce va mai fi”, ne-a mai spus Fuego.

Fuego îi dedică o emisiune lui Ion Dichiseanu

Fuego, prin prisma amiciției pe care a avut-o cu Ion Dichiseanu a decis ca, în semn de omagiu, să îi dedice o emisiune întreagă, la televor, acolo unde el prezintă o emisiune.

”N-a avut niciodată dorința de a fi erou. Pur și simplu, el și-a trăit destinul așa cum a știut mai bine. A jucat în peste 60 de filme! Pe scândura scenei, la Teatrul Nottara, a ars, iar la televiziune sau la radio, și-a așezat câte un fragment din talentul său, pornit de undeva, de pe o străduță, din Adjud! Nu-l voi uita și aș vrea, dacă s-ar putea, măcar puțin, să-i urmăm exemplul – cel al unui om ales, care și-a împlinit talentul, care a trăit cu toată devoțiunea o viață, fără să se dea bătut, ca un mohican neînfrânt! Condoleanțe familiei! Mâine seară, de la ora 22.00, la TVR 2, puteți urmări o ediție in-memoriam Ion Dichiseanu, cu cele două celebrări ale sale! Drum lin, meștere!”, a mai spus, pentru FANATIK, Fuego.

Ion Dichiseanu a murit

Actorul Ion Dichiseanu a murit, astăzi, 20 mai, la 87 de ani. Era internat în Spitalul Floreasca din București, de mai bine de patru luni, iar în ultima vreme erau semne că își va reveni. Din păcate, lupta îndelungată cu boala care l-a măcinat a făcut ca corpul lui să nu mai poată lupta și a murit în brațele Ioanei.

“A murit în brațele Ioanei, așa cum și-a dorit să se întâmple, să fie alături. A murit la ora 15,00, atunci s-a constatat decesul. Nu ne vine să credem, se simțea mai bine până ieri. Chiar făcusem demersuri să îl ducem în Turcia, făcusem analize… De ieri se simțea mai rău, s-a decompensat și după 4 luni în spital a murit”, a spus Simona Florescu, fosta soție a lui Ion Dichiseanu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT