News

Fugar internațional, prins băut și drogat la Craiova. Polițiștii l-au urmărit pe mai multe străzi

Un fugar urmărit internațional a fost prins la Craiova în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice și a drogurilor.
04.06.2021 | 19:45
Fugar international prins baut si drogat la Craiova Politistii lau urmarit pe mai multe strazi
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 43 de ani din Craiova, dat în urmărire internațională, a fost prins vineri de către polițiștii olteni după o urmărire pe mai multe străzi din oraș.

În momentul în care a fost oprit de agenți, individul şi-a dat o altă identitate. Testat pentru consumul de substanțe interzise, s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice şi a substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

Urmărit internațional, prins la Craiova de polițiști. Bărbatul era beat și drogat

Din datele furnizate de IPJ Dolj, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au efectuat joi semnalul de oprire pentru un autoturism care circula pe o stradă din municipiul Craiova.

Șoferul autoturismului nu s-a conformat semnalului și și-a continuat nestingherit deplasarea. În acel moment, agenții au pornit în urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliţie având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune.

ADVERTISEMENT

Urmărirea s-a derulat pe mai multe străzi din oraș. Într-un final, vehiculul a fost oprit pe Aleea Călugăreni, din Craiova, unde a fost blocat. Conducătorul auto a fost imobilizat de poliţişti şi condus la sediul Biroului Rutier Craiova pentru audieri.

Aici, oamenii legii au stabilit identitatea conducătorului auto, ca fiind un bărbat de 43 de ani, din Craiova. Profitând că nu avea documentele de identitate asupra sa, acesta ar fi declarat datele de identitate ale fratelui său.

ADVERTISEMENT

Potrivit GDS, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi cu aparatul Drugtest, care a arată valori pozitive pentru substanţe psihoactive.

Șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei şi a prezenței în organism a substanţelor psihoactive. De asemenea, poliţiştii rutieri în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, au stabilit că bărbatul ar fi declarat o identitate falsă.

ADVERTISEMENT
fugar urmărit internațional a fost prins la Craiova
Fugar internațional, prins băut și drogat la Craiova. Polițiștii l-au urmărit pe mai multe străzi. Sursa foto: gds.ro

Românul, dat în urmărire de autoritățile din Italia

În acest caz, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice ori a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie legală.

După o serie de verificări în baza de date, s-a aflat că bărbatul este urmărit la nivel internaţional, având emis de autorităţile italiene.

Pe numele său era emis un mandat european de arestare, pentru comiterea infracţiunii de participare la o grupare infracţională.

În perioada decembrie 2017 – prezent, persoana în cauză ar fi făcut parte dintr-o grupare care avea ca scop furtul din buzunare în mijloacele de transport în comun şi folosirea în mod fraudulos de carduri de credit și bancare, obţinute ca urmare a infracţiunilor săvârşite

ADVERTISEMENT