News

Fugarul Dragoș Săvulescu, plasat sub control judiciar în Grecia. Nu va putea părăsi țara până la judecarea cererii de extrădare în România

Fugarul milionar Dragoș Săvulescu a fost plasat sub control judiciar în Grecia și nu va putea părăsi țara în următoarele săptămâni.
11.08.2021 | 18:20
Fugarul Dragos Savulescu plasat sub control judiciar in Grecia Nu va putea parasi tara pana la judecarea cererii de extradare in Romania
ADVERTISEMENT

Afaceristul Dragoș Săvulescu va fi pus sub control judiciar în Grecia, după o decizie a judecătorilor eleni în acest sens.

Milionarul nu are dreptul să părăsească statul până în cursul lunii septembrie. Atunci i se va judeca cererea de predare în România.

ADVERTISEMENT

Dragoș Săvulescu este dat în urmărire internațională de mai bine de doi ani de zile, încă din 9 februarie 2019.

În urmă cu câteva zile, Poliția Română a fost informată de omologii din Grecia că Dragoș Săvulescu se află pe teritoriul statului lor. Acesta are un mandat european de arestare, emis în urma deciziei definitive de condamnare la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Cu puțin timp înainte ca sentința să fie pronunțată, Săvulescu a fugit în Italia. Ulterior, acesta s-a predat carabinierilor, însă Curtea de Apel Napoli a respins executarea mandatului european de arestare.

Mai mult, cei cinci ani și jumătate de închisoare s-au transformat în doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare în Italia. Astfel, fugarul milionar s-a stabilit în Italia, alături de Angela Martini, iubita sa.

ADVERTISEMENT

Fugarul Săvulescu, dat de gol chiar de iubita sa

Cu toate că nu avea voie să părăsească statul pe durata executării pedepsei, acesta a plecat în vacanță alături de partenera sa de viață.

Din păcate pentru el, activitatea mondenă a Angelei, fotomodel, a fost cea care l-a dat de gol în urmă cu câteva zile. Aceasta a postat pe contul său public de Instagram imagini din Mykonos, Grecia, în care apare și Dragoș Săvulescu.

ADVERTISEMENT

Dragoș Săvulescu a fost condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, alături de Radu Mazăre și Cristi Borcea.

El a fost acuzat că a făcut parte din grupul infracțional organizat care a prejudiciat statul cu 112 milioane de euro, prin implicarea în retrocedările ilegale de plaje și faleze de la Constanța și Mamaia.

Procurorii anticorupție au stabilit că Dragoș Săvulescu, alături de Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu au prejudiciat statul român și municipiul Constanța cu 28 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT