News

Fum gros deasupra Parisului. Incendiu puternic la o uzină de la periferie. Video

13.05.2021 | 14:50
Fum gros deasupra Parisului Incendiu puternic la o uzina de la periferie Video
ADVERTISEMENT

Un fum gros s-a ridicat deasupra Parisului, după ce la o uzină din nord – vestul orașului a avut loc un incendiu.

Un incendiu de proporții a avut loc la periferia Parisului. O coloană uriașă de fum, vizibilă la la câțiva kilometri s-a ridicat deasupra orașului.

ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit imediat, au izolat zona, iar locuitorii au fost evacuați. Nu s-au raportat victime.

Incendiu la o uzină de lângă Paris

Incendiu a avut loc într-o fabrică din nord-vestul Parisului, care este specializată în testarea chimică a suprafețelor metalice. Martorii au postat pe rețelele de socializare mai multe fotografii, din care se vede cum coloana uriașă de fum s-a ridicat deasupra orașului Paris, fiind  vizibilă de la mai mulți kilometri distanță.

ADVERTISEMENT

Uzina unde a avut loc incidentul aparține companiei Protec și se întinde pe o suprafață de 5000 de metri pătrați.

Traficul în Paris a fost blocat

Pompierii din Val-d’Oise au intervenit imediat la fața locului cu 15 autospeciale. De asemenea au solicitat și întreruperea alimentării cu gaz în zonă, pentru evitarea posibilelor explozii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au izolat perimetrul și au întrerupt circulația pe malurile Senei, creându-se astfel coloane uriașe de mașini.

Pompierii și polițiștii au declarat că nu se cunosc încă cauzele care au dus la declanșarea incendiului în fabrica specializată în testarea chimică a suprafețelor metalice. De asemenea, autoritățile au anunțat că nu există nicio victimă.

ADVERTISEMENT

Incendiu devastator la Paris

În primăvara anului 2019, a avut loc la Paris unul dintre cele mai mari incendii. Simbolul orașului, catedrala Notre -Dame a fost mistuită de foc. Sute de pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările pentru a mai putea salva ceva.

Stricăciunile și pierderile au fost însă semnificative atât în interiorul cât și în exteriorul catedralei. Lucrările de refacere au început deja, iar ministrul francez al culturii a anunțat că monumentul va putea fi vizitat a din nou în anul 2024, chiar dacă lucrările nu vor fi finalizate în totalitate. De asemenea și primul serviciu religios va avea loc pe data de 16 aprilie 2024.

Au existat speculații potrivit cărora arhitecții au fi dorit să o reconstruiască într-o manieră modernă, dar președintele Macron a pus capăt acestor discuții.

883 de milioane de euro au fost strânse din donații și alte surse pentru refacerea catedralei Notre – Dame.

ADVERTISEMENT