FUNCŢII ASCUNSE în Windows 10, dar foarte utile

Deşi rata de adopţie a noului Windows 10 este foarte rapidă, mulţi vor fi surprinşi de un top 10 funcţii utile pe care altfel le-aţi putea trece cu vederea în noul SO. În mod evident, dacă...
11.08.2015 | 16:33
FUNCTII ASCUNSE in Windows 10 dar foarte utile
ADVERTISEMENT

Deşi rata de adopţie a noului Windows 10 este foarte rapidă, mulţi vor fi surprinşi de un top 10 funcţii utile pe care altfel le-aţi putea trece cu vederea în noul SO. În mod evident, dacă veţi face tranziţia de la Windows 7 la Windows 10 aveţi şanse să vă entuziasmaţi la foarte multe funcţii care sunt deja uzuale pentru utilizatorii de Windows 8.

Trecând însă peste acest caz particular, indiferent ce aţi folosit până acum, veţi aprecia cel puţin 10 particularităţi introduse pentru prima oară nativ în noul SO.

ADVERTISEMENT

FOTO. Scenariu înfiorător! NASA a confirmat. Un asteroid cu diametru de 4 kilometri VA LOVI Pămîntul în septembrie 

Un creator de PDF-uri nativ în Windows 10

Deşi am avut încă de la Windows Vista un sistem nativ prin care puteam salva fişiere din diverse aplicaţii sub formă de documente XPS, în Windows 10 cei de la Microsoft s-au dat pe brazdă. De la prima pornire a noului SO printre imprimantele instalate veţi găsi una intitulată Microsoft Print to PDF. Dacă veţi opta să listaţi din orice aplicaţie pe acel dispozitiv virtual, veţi fi întâmpinaţi de o fereastră prin intermediul căreia puteţi defini destinaţia fişierului PDF nou creat. Fiind un serviciu de sistem, nu contează dacă salvaţi un document Microsoft Word în PDF sau o pagină web din Chrome.

Culisele divorţului Antoniei. Cîţi bani trebuie să plătească pentru a fi iar liberă

Înregistrează sesiuni de joacă sau tutoriale nativ cu Xbox Game DVR

O nouă funcţie menită în special pentru sesiuni de gaming, dar care funcţionează oriunde în Windows, poartă numele de Game DVR. Indiferent de aplicaţia pe care o aveţi în prim plan, puteţi apela această funcţie prin combinaţia de taste Windows + G. Automat veţi fi întâmpinaţi de un aşa numit game bar similar cu cel de mai sus din care puteţi înregistra sub formă de clip video tot ce se petrece pe desktop sau într-un joc de DOTA 2. Puteţi declanşa înregistrarea prin intermediul butonului mare roşu sau puteţi salva o captură de ecran printr-un clip pe icoana sub formă de cameră foto. Tot conţinutul salvat în această manieră, în mod implicit va ajunge în documents – videos – captures. Pentru a particulariza mai multe detalii vizavi de Game DVR va trebui să accesaţi aplicaţia Xbox din bara de start.

ADVERTISEMENT

LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

Accesează toate fişiere de pe sistem de la distanţă prin OneDrive

Ca orice alt serviciu de stocare în cloud, OneDrive de la Microsoft oferă o cantitate destul de limitată de spaţiu gratuit. Din fericire, pentru a vă ajuta într-un mod considerabil, gigantul din Redmond a integrat la nivelul sistemului de operare o metodă prin care vă puteţi accesa toate fişierele de pe un PC de oriunde, cu condiţia ca sistemul sursă să ruleze Windows 10 şi să aibă o bifă activată. În primul rând, faceţi click dreapta pe norişorul din dreapta jos de lângă ceas şi intraţi la settings. Aici, bifaţi ,,Let me use OneDrive to fetch any of my files on this PC.” Din acest moment, din interfaţa web a OneDrive, veţi avea o secţiune nouă intitulată PC-uri, iar sub ea veţi putea da click pe orice computer cu funcţia de mai sus activată. După acest pas, veţi putea accesa sau descărca orice fişier de pe al vostru laptop sau desktop.

Citeste mai mult pe www.playtech.ro