Sport
notix pixel id

Cine este fundaşul Italiei U21 care a râs de tineretul României! A marcat un hattrick la debut

După dezastrul echipei lui Bogdan Lobonț, România pierzând cu 0-7 în Italia în meciul selecționatelor U20, peninsularii ne-au mai dat o lecție de fotbal.
16.11.2021 | 21:35
Cine este fundaşul Italiei U21 care a râs de tineretul României! A marcat un hattrick la debut
Canestrelli a marcat un hattrick în poarta României, la debutul în naționala Italiei U21
ADVERTISEMENT

Echipa națională U21 a României a disputat o partidă de pregătire contra selecționatei similare a Italiei, în deplasare, la Frosinone. Tinerii tricolori, conduși de antrenorul Florin Bratu, au pierdut în “Cizmă” cu 4-2, deși la un moment dat au condus cu 2-0.

Tabela a fost deschisă de fundașul central al gazdelor, Simone Canestrelli, care în minutul 29 și-a marcat în proprie poartă. Racovițan, în minutul 40, a dublat avantajul tricolorilor, însă italienii au redus din handicap până la pauză, prin Mulattieri, în minutul 41.

Un fundaș central marcator de hattrick

Simone Canestrelli, aflat la debutul în echipa Italiei U21, a marcat o triplă de senzație, în numai 9 minute. El a înscris în minutele 63, 69 și 71, stabilind astfel scorul final la 4-2.

ADVERTISEMENT

Canestrelli este legitimat la Crotone, în Serie B, unde este coleg în compartimentul defensiv cu Ionuț Nedelcearu.

El și-a dovedit apetitul ofensiv și în competiția internă unde, în acest sezon, a marcat două goluri în zece meciuri.

ADVERTISEMENT

Imediat după meci, la microfonul Rai Sport, eroul meciului a declarat râzând: ”O seară foarte frumoasă. A fost debutul meu la echipa națională U21. Nu mi-aș fi imaginat niciodată așa ceva. Păcat de autogolul din prima repriză. Lucca și Mulattieri, atenție!”, a încheiat apărătorul-golgeter, cu trimitere umoristică spre colegii săi atacanți.

Canestrelli aparține lui Empoli, fiind în lot în 2018, la promovarea în Serie A, când a jucat 5 minute în întregul sezon. Acum el este împrumutat la Crotone, unde este senator de drept în apărare.

ADVERTISEMENT

Crotone ocupă locul 17 în clasamentul celui de-al doilea eșalon valoric din fotbalul italian.

Naționala lui Bratu calificată direct la Euro 2023

Echipa națională U21 a României este direct calificată la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, care va avea loc în 2023. România va găzdui, alături de Georgia, competiția continentală pentru tineret.

Este al treilea turneu final continental consecutiv pentru fotbalul românesc, la nivelul U21, după bronzul din 2019 și prezența din acest an, încheiată în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Euro U21 2023 va fi și criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, 2024, unde fotbalul românesc speră să lege o a doua prezență consecutivă, după Tokyo.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik