Fotbal intern

Fundașii centrali mănâncă din punctele FCSB! Cristea și Miron, marea gaură din lotul lui Petrea

20.01.2021 | 14:06
Fundasii centrali mananca din punctele FCSB Cristea si Miron marea gaura din lotul lui Petrea
ADVERTISEMENT

Viitorul – FCSB 2-2 a scos din nou în evidență cea mai mare problemă din lotul ilfovenilor. Axul central al formației din comuna Berceni este la nivel de play-out. Cristea și Miron sunt singurii fundași centrali din lotul lui Anton Petrea, iar evoluțiile celor doi lasă de dorit aproape la fiecare partidă.

În minutul 17 al partidei de la Ovidiu, Cosmin Matei a deschis scorul pentru Viitorul din lovitură de pedeapsă. Un penalty acordat corect de Istvan Kovacs, după o intervenție neglijentă a lui Iulian Cristea asupra lui Alexandru Mățan. Cu ochii după minge, fundașul de la FCSB nu l-a observat pe adversarul său. L-a lovit cu antebrațul în față, iar apoi s-a prăbușit peste el.

ADVERTISEMENT

“Nu mai zic de Cristea. El e distrugător! Nu mai vorbesc. Cristea e terminator! Ne-a terminat, ne-a distrus! De ce s-a dus să facă fault acolo la 1-0? A făcut fault și a luat cartonașul roșu. Vom lua alt fundaș central. Să mă ierte Cristea, dar ne-a îngropat”, spunea Gigi Becali despre Iulian Cristea, după o înfrângere cu Dinamo, 1-2, în februarie 2020. Tot atunci anunța și transferul lui Andrei Miron. Care s-a dovedit un alt eșec.

FCSB a încercat să îl ia pe Haruț în această iarnă, dar transferul a picat din cauza unei clauze cerute de Becali

FCSB a reușit să întoarcă scorul cu Viitorul, dar rezultatul final avea să fie stabilit de Fernandes, în minutul 73. Șutul acestuia a fost deviat de Miron, iar Andrei Vlad nu a mai putut interveni. La acea fază, Miron a făcut un marcaj foarte larg, s-a mișcat foarte greu și i-a dat tot timpul din lume lui Fernandes să își pregătească șutul.

ADVERTISEMENT

“N-avem apărare! Care apărare? Miron, săracul de el, vai de capul lui! Mai bine mă las de fotbal decât să mai văd jucători ca el”, anunța Gigi Becali la finalul lunii iunie, după Astra – FCSB 3-2.

Deși i-a făcut praf pe cei doi fundași centrali, Gigi Becali nu a luat nimic în vară. Iar FCSB s-a bazat în continuare exclusiv pe Cristea și Miron. Iar asta s-a văzut și în actuala stagiune, în care cei doi au continuat să gafeze.

ADVERTISEMENT

Ar fi putut fi și mai rău, dar portarul Andrei Vlad este cel care și-a ridicat foarte mult nivelul. Culmea, se pare că și această iarnă va trece fără ca FCSB să mute la nivelul fundașilor centrali.

FCSB a încercat să rezolve problema prin achiziționarea lui Denis Haruț. Cel care la FC Botoșani joacă pe postul de fundaș dreapta, dar debutul la seniori și l-a făcut ca fundaș central. Poziție pe care a jucat o perioadă inclusiv la naționala de tieneret.

ADVERTISEMENT
  • 17 goluri a încasat FCSB în acest sezon de Liga 1. Toate celelalte echipe din zona de play-off (CFR Cluj, Universitatea Craiova, Sepsi, Clinceni și Chindia) au apărări mai bune!

S-a ajuns la un acord cu FC Botoșani pentru transfer, fotbalistul a anunțat că vrea să joace în centrul defensivei. Dar totul a picat după ce Haruț a observat schema prin care Gigi Becali voia să îl țină sub contract șapte ani, deși vorbise pentru doar cinci. A refuzat să semneze și s-a întors la FC Botoșani. Unde a făcut deja un meci solid la Iași, unde echipa sa a câștigat cu 1-0.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 2,05 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT