Advertorial

Fundația Vodafone oferă gratuit zeci de lecții digitale. Cursuri despre mediu, inteligență digitală, robotică și meseriile viitorului pe platforma scoaladinviitor.ro

Prin Fundația Vodafone vor fi aproape 50 de lecții gratuite despre mediu, inteligență digitală, robotică și meseriile viitorului puse pe platforma scoaladinviitor.ro
02.07.2024 | 14:19
Fundatia Vodafone ofera gratuit zeci de lectii digitale Cursuri despre mediu inteligenta digitala robotica si meseriile viitorului pe platforma scoaladinviitorro
Zeci de lecții gratuite puse la dispoziție prin Fundația Vodafone care ne învață despre mediu în format digital. Sursa foto: fundatia-vodafone.ro
ADVERTISEMENT

Fundația Vodafone a creat 48 de lecții digitale cu conținut localizat, axate pe mediu și ecologie, inteligență digitală, robotică și utilizarea tehnologiilor moderne în carierele viitoare, disponibile pe platforma scoaladinviitor.ro.

Zeci de lecții digitale gratuite despre mediu

Fiecare dintre cele patru trasee educaționale include 12 activități de e-learning concepute pentru elevii de gimnaziu, utilizabile atât de profesori la școală, cât și de elevi acasă, fie individual, fie alături de părinți, se arată în comunicatul transmis de Vodafone.

ADVERTISEMENT

„De trei ani, peste 100 de lecții digitale Școala din viitor din zona noilor tehnologii, adresate elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, sunt folosite cu succes de mii de profesori și bibliotecari din toată țara, pentru a îmbunătăți competențele digitale ale elevilor. Acest lucru ne-a încurajat să dezvoltăm conținut special adaptat nevoilor locale. Noile lecțiile digitale au fost create pentru ciclul gimnazial și au rolul de a stârni curiozitatea elevilor și de a crea premisele unor dezvoltări tematice ulterioare din partea profesorilor”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone.

Pe platforma www.scoaladinviitor.ro sunt disponibile în prezent modulele despre Mediu și ecologie și Inteligență digitală, iar din august, vor putea fi accesate și cele despre Robotică și Pregătiți pentru viitor.

ADVERTISEMENT

Modulul de ecologie permite elevilor să învețe despre diverse medii naturale și să identifice metode de protejare a acestora, combinând cunoștințe din biologie, chimie, fizică, matematică, informatică și TIC. Lecțiile digitale despre Mediu și ecologie sunt ideale pentru activitățile din Săptămâna Verde și potrivite pentru disciplinele STEM.

Traseul de Inteligență digitală include 12 activități care abordează subiecte dificile din mediul online, cum ar fi cyberbullying-ul, hate speech-ul, drama digitală și identitatea online, promovând o atitudine echilibrată și conștientă în rândul adolescenților.

ADVERTISEMENT

Modulul de Robotică conține 12 activități practice, incluzând programare în Scratch și GeoGebra, iar Pregătiți pentru viitor explorează concepte precum inteligența artificială, realitatea augmentată și virtuală și biotehnologiile, relevante pentru meseriile viitorului, potrivit comunicatului sursei citate.

Cum sunt structurate lecțiile

Lecțiile sunt concepute ca un mijloc complementar de învățare, integrat cross-curricular în disciplinele STREAM – Științe, Tehnologie, Citire/Scriere, Inginerie, Arte și Matematică.

ADVERTISEMENT

Lecțiile sunt structurate ca dialoguri între un avatar ales de elev și robotul Vi. Fiecare traseu educațional este proiectat didactic și digital pe baza unei metodologii care încurajează trecerea de la reproducerea informațiilor la generarea cunoștințelor. O echipă formată din nouă profesori de nivel gimnazial și universitar a contribuit la elaborarea și evaluarea scenariilor didactice care stau la baza acestor lecții digitale.

Fiecare activitate de învățare include o lecție online (e-learning, self-paced, module de testare a cunoștințelor elevilor) și un ghid didactic asociat pentru profesori, care detaliază competențele generale, specifice și transversale, împreună cu sarcini de lucru suplimentare pentru îmbogățirea experienței elevilor.

Cu ajutorul Casei Corpului Didactic București, Fundația Vodafone va susține pe parcursul verii două sesiuni de formare pentru a crea o echipă națională de 50 de ambasadori ai Școlii din viitor, care vor ajuta la instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea noilor activități în anul școlar 2024-2025.

Material susținut de Fundația Vodafone

ADVERTISEMENT