Sport

Funsho Bamgboye, transferul anunțat de Fanatik, a debutat la Rapid în meciul cu FC Voluntari. Cum s-a descurcat nigerianul

La doar patru zile de la oficializarea transferului anunțat în premieră de Fanatik, Funsho Bamgboye a debutat în tricoul Rapidului la partida cu FC Voluntari.
04.02.2023 | 22:05
Funsho Bamgboye transferul anuntat de Fanatik a debutat la Rapid in meciul cu FC Voluntari Cum sa descurcat nigerianul
La doar patru zile de la oficializarea transferului anunțat în premieră de Fanatik, Funsho Bamgboye a debutat în tricoul Rapidului la partida cu FC Voluntari. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă din 21 ianuarie, că atacantul nigerian va evolua în partea a doua a sezonului sub comanda lui Adrian Mutu.

Debut pentru Funsho Bamgboye la Rapid

Rapid a primit vizita lui FC Voluntari în etapa a 24-a din SuperLiga, iar totul a mers ceas pentru giuleșteni, care au marcat de patru ori, de trei ori prin Marko Dugandzic și o dată prin Alexandru Albu.

ADVERTISEMENT

La adăpostul rezultatului confortabil, Adrian Mutu și-a permis să-i ofere debutul la Rapid atacantului Funsho Bamgboye. Nigerianul a fost introdus pe teren în minutul 71, în locul lui Alexandru Ioniță.

Nigerianul în vârstă de 24 de ani a jucat în banda dreaptă a atacului rapidiștilor și a lăsat o impresie bună. A arătat viteză, calitate în manevrarea balonului în timpul acțiunii și a încercat să verticalizeze cât mai mult jocul.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a intrat pe teren, Bamgboye nu s-a sfiit să tragă la poartă dintr-o poziție bună, dar șutul său a fost blocat de un fundaș advers.

Bamgboye, acțiune spectaculoasă la ultimul gol al lui Dugandzic

Momentul cel mai bun pe care Funsho Bamgboye l-a avut în meciul Rapid – FC Voluntari 4-1 a venit în minutul 82, când a participat la ultimul gol al giuleștenilor. Onea a recuperat un balon în defensivă și i-a pasat nigerianului, care a făcut o cursă prin apărarea rarefiată a oaspeților.

ADVERTISEMENT

Ajuns în marginea careului de 16 metri, noul atacant al Rapidului i-a pasat la momentul oportun aceluiași Onea, care a venit la învăluire, iar fundașul dreapta i-a centrat perfect lui Dugandzic, care a reușit hattrick-ul.

Nigerianul a fost adus de la formația MOL Fehervar și a semnat un contract valabil până în vara lui 2024, cu opțiune de prelungire pe încă un sezon. Bamgboye a jucat în 11 meciuri din actualul sezon al primei ligi maghiare, reușind să înscrie două goluri.

ADVERTISEMENT

Noul jucător al Rapidului are în palmares un titlu de campion mondial U17, cu naționala Nigeriei, în 2015, când a și marcat în finala cu Mali (2-0), celălalt gol fiind reușit de Victor Osimhen, actualul superstar al lui Napoli.

ADVERTISEMENT
Tags: