Fotbal international

VIDEO / FURIA catalană! REVANŞA Barçei la UMILINŢELE din trecut

Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor după o dublă spectaculoasă cu Bayern Munchen. După ce a învins cu 3-0 în tur, Barca a jucat în retur doar cît a fost nevoie. Catalanii s-au...
13.05.2015 | 00:05
VIDEO  FURIA catalana REVANSA Barcei la UMILINTELE din trecut
ADVERTISEMENT

Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor după o dublă spectaculoasă cu Bayern Munchen. După ce a învins cu 3-0 în tur, Barca a jucat în retur doar cît a fost nevoie. Catalanii s-au văzut ameninţaţi în startul meciului de golul lui Benatia din start, însă a apăsat pe acceleraţie şi a reuşit o dublă prin Neymar, reuşite pe contraatac.

De acolo, Barcelona s-a relaxat, iar Lewandowski şi Muller au adus o victorie care contează doar pentru palmares. Catalanii s-au calificat en fanfare în finală, scorul general fiind 5-3. Acum, catalanii mai trebuie doar să îşi aştepte adversara din ultimul act, Real Madrid şi Juventus avînd un retur de foc pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI GOLURILE DIN BAYERN – BARCELONA 3-0! 

Revanşa 

Barcelona şi-au luat revanşa după eliminarea din semifinalele din 2013 cînd Bayern a spulberat echipa catalană tot în semifinalele competiţiei. Atunci, echipa lui Heynckes s-a calificat în finala de pe Wembley după un 7-0 incredibil. Atunci se vorbea despre finalul erei Messi, însă doi ani mai tîrziu, starul argentinian a demonstrat contrariul.

Messi a făcut diferenţa în tur, cu două goluri marcate pe final de meci, care au simplificat atît de mult prima semifinală. E prima finală pentru Barcelona după 4 ani de pauză, ultima dată catalanii reuşind să joace şi să cîştige finala de pe Wembley în faţa lui Manchester United, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

3 finale, 3 victorii în ultimul deceniu 

Barcelona se simte foarte bine în finalele de Liga Campionilor. Cel puţin, în cele jucate în ultimul deceniu. Echipa a jucat 3 finale şi le-a cîştigat pe toate 3.

Prima dintre ele a fost în 2006 cînd Barcelona lui Frank Rijkaard şi Ronaldinho au învins dramatic Arsenal pe Stade de France. Arsenal a deschis scorul prin Sol Campbell, însă golurile lui Eto’o şi Juliano Belletti din repriza secundă au dus trofeul pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi finala din 2009 de la Roma. A jucat atunci împotriva deţinătoarei trofeului, Manchester United, la care juca Cristiano Ronaldo. A fost prima finală de Ligă pentru Pep Guardiola. Specialistul finalelor, Samuel Eto’o a deschis scorul rapid pentru Barca. Golul lui Messi din partea secundă a alungat emoţiile  şi Barcelona era din nou Campioana Europei.

Ultima finală a catalanilor a venit în 2011 pe Wembley. Adversară era tot Manchester United, care voia revanşa după finala pierdută în urmă cu doi ani la Roma. Barcelona era din nou prea puternică pentru echipa lui Sir Alex Ferguson. Catalanii au deschis scorul prin Pedro, însă Rooney a readus speranţele pentru englezi înainte de pauză. În a doua repriză, Barca a făcut recital, golurile lui Messi şi David Villa aducînd al 4-lea trofeu al Ligii Campionilor pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

El Clasico în finală?

Real Madrid şi Juventus se bat pentru al doilea loc în finala competiţiei. În tur, la Torino, Juve s-a impus cu 2-1 şi se anunţă un retur de foc pe Santiago Bernabeu.

Dacă Real Madrid se califică în finala competiţiei, vom avea primul El Clasico în finala Ligii Campionilor, care va fi unul dintre cele mai aşteptate meciuri din istoria competiţiei. Cele două au mai avut însă şanse să se întîlnească în ultimul act, însă niciodată nu s-a întîmplat ca ambele să profite de şansele ivite, astfel încît să îşi întîlnească rivala istorică în finala Ligii.

Ultima dată, în 2012, erau mari şanse ca Barcelona şi Real să se întîlnească în finală. Ambele erau favorite în semifinale, împotriva lui Chelsea şi  a lui Bayern, însă ambele au clacat şi finala a fost Chelsea-Bayern.

Barcelona este dată favorită la casele de pariuri indiferent de adversarul din finală. În acest moment, Barca are cota 1,50 să cîştige trofeul, Real Madrid are cota 4,00, iar Juventus 7,00 pentru un succes la Berlin.

Parcurs perfect

Barcelona are în acest sezon un parcurs perfect. E calificată în finala Ligii Campionilor, campionatul din Spania este acontat, avînd 4 puncte avans înainte de final cu două etape şi e calificată în finala Cupei Regelui, pe care o va juca acasă cu Athletic Bilbao.

Luis Enrique e la un pas de a cîştiga toate trofeele în anul său de debut la Barcelona. Mulţi spun că e exclusiv meritul trio-ului de atac, Messi, Neymar, Suarez, care a făcut istorie în acest sezon reuşind să înscrie peste 100 de goluri în toate competiţiile.

Real Madrid, cu 150 de goluri marcate, e singura echipă de club din Europa care a marcat mai mult decît cei 3 jucători ai Barcelonei în acest sezon.

Incertitudine

Toate merg ca pe roate pentru Barcelona în acest sezon, însă nu tot timpul a fost aşa. La începutul anului, echipa a fost în criza, conflictul dintre Messi şi Luis Enrique de la San Sebastian de la începutul anului, fiind aproape să ducă la o despărţire de antrenorul catalan.

Atunci, au existat cîteva echipe care “au avut tupeul” să încerce un transfer al lui Messi, care era nemulţumit de metodele lui Luis Enrique. Înfrîngerea cu Real Sociedad a fost îndelung dezbătută în presă, însă totul a fost dat uitării cînd Barca a început din nou să înnoade victoriile.

Sub mantia succeselor, conflictul dintre cei doi a ieşit din vederile presei, însă spaniolii scriau săptămîna trecută că Luis Enrique nu a uitat. El a declarat că încă nu ştie dacă va fi la Barcelona şi în sezonul următor, lăsînd să se înţeleagă că va lua o decizie după ce se vor disputa ultimele meciuri.

Mundo Deportivo scrie că orgoliosul antrenor nu a trecut peste conflictul cu Messi, între cei doi fiind un armistiţiu. Toată Catalunia îl respectă pe Luis Enrique, însă îl idolatrizează pe Leo Messi şi dacă ar fi ca unul dintre cei doi să fie nevoit să plece, acela va fi Luis Enrique.

Pînă atunci, Barcelona mai are de jucat 4 meciuri. Ultimele două meciuri din campionat cu Atletico şi Deportivo, unde mai are nevoie de 3 puncte pentru a cîştiga campionatul. Urmează apoi finala Cupei Regelui de pe Camp Nou cu Athletic Bilbao şi finala de la Berlin. Catalanii au toate şansele să facă sezonul perfect. Au driblat totul pînă acum şi sînt singuri în faţa porţii.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: