News

Furie și dorință de răzbunare în Rusia, după moartea a zeci de rezerviști ruși în estul Ucrainei. ”Vom zdrobi inamicul”

Rusia este în doliu după moartea a zeci de rezerviști ruși în estul Ucrainei. În rândul cetățenilor de rând există o uriașă furie combinată cu o dorință de răzbunare.
03.01.2023 | 15:28
Furie si dorinta de razbunare in Rusia dupa moartea a zeci de rezervisti rusi in estul Ucrainei Vom zdrobi inamicul
Furie și dorință de răzbunare în Rusia, după moartea a zeci de rezerviști ruși în estul Ucrainei. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, Ministerul rus al Apărării a recunoscut oficial că 63 de militari au fost uciși în urma unui atac cu rachete ucrainene asupra unei baze din orașul Makiivka, în regiunea Donețk.

Moartea a zeci de rezerviști ruși în estul Ucrainei a adus durere și furie în Rusia. Marșuri în mai multe orașe

La o zi distanță de la anunțul făcut de Kremlin, în mai multe orașe din Rusia au avut loc mitinguri și manifestații de comemorare a victimelor.

ADVERTISEMENT

Cu flori în brațe, cetățenii ruși au adus marți un omagiu zecilor de soldați uciși. Evenimentul tragic din estul Ucrainei a șocat întreaga Rusie și a stârnit un val de critici la adresa armatei.

Sute de persoane au participat la un marș în regiunea Samara. De aici proveneau foarte mulți dintre soldații morți.

ADVERTISEMENT

Rudele victimelor au depus trandafiri sau coroane de flori într-una dintre principalele pieţe ale oraşului, înainte de a se înclina cu respect sau a-şi face semnul crucii, potrivit Rfi.fr.

Un preot ortodox a rostit o rugăciune, apoi soldaţi au efectuat un salut trăgând mai multe focuri în aer.

ADVERTISEMENT

Astfel de adunări publice de comemorare au avut loc și în alte orașe din regiunea Samara, precum Togliatti și Sîzran.

În timp ce Ministerul rus al Apărării a declarat, luni, că 63 de soldați au fost uciși în urma unui atac ucrainean de Revelion asupra unei clădiri din Makiivka, Kievul susține că numărul victimelor este mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Ucrainenii afirmă că numărul celor morți este de ordinul sutelor. În clădirea atacată se adăposteau peste 600 de militari la momentul atacului. De asemenea, la subsol se afla un depozit de muniție. Acesta ar fi amplificat efectele exploziilor produse de rachetele HIMARS.

Rușii vor răzbunare după moartea soldaților din Donetsk: ”Vom zdrobi inamicul”

La adunarea de la Samara, a fost prezentă și Ekaterin Kolotovkina, soția unui general rus. Aceasta a spus că i-a cerut soțului ei să ”răzbune” victimele.

Vom zdrobi inamicul împreună. Nu avem de ales”, le-a spus ea celor îndoliați, prezenți în zona comemorării celor decedați.

Până în prezent, Vladimir Putin nu a reacţionat față de atacul de la Makiivka, care vine în timpul sărbătorilor dinaintea Crăciunului ortodox pe care mulţi ruşi îl petrec cu familiile lor.

ADVERTISEMENT