News

Furt de sute de mii de lei într-o casă de schimb valutar! Două angajate, presupusele vinovate

Un furt de sute de mii de lei a avut loc într-o casă de schimb valutar din Bacău!
22.05.2021 | 15:43
Furt de sute de mii de lei intro casa de schimb valutar Doua angajate presupusele vinovate
ADVERTISEMENT

Conform celor de la IPJ Bacău totul s-ar fi petrecut în perioada iunie 2016 – ianuarie 2017. Atunci, cele două femei, culmea angajatele unității, şi-ar fi însuşit pe nedrept 282.000 de lei.

Cu vârste de 32 şi 34 de ani, femeile au reușit să-i câștige încrederea patronului. Mai mult de atât, au fost acoperite până la un punct și de acte.

ADVERTISEMENT

Furt de sute de mii de lei într-o casă de schimb valutar din Bacău

Mai exact, în tentativa lor de a justifica sumele mari care lipseau, tinerele au întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile.

Oamenii legii spun că acestea nu au ezitat o clipă și ar fi luat din patrimoniul societăţii, prin sustrageri repetate de bani, suma totală de aproximativ 282.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ca să intre în posesia banilor, femeile au efectuat mai multe modificări în programul informatic cu privire la sumele introduse.

„Bănuitele, cu o vechime de aproximativ 2 ani la locul de muncă, ar fi avut cunoştinţă despre modul de transmitere a actelor în contabilitatea centrală şi modul cum erau verificate.

ADVERTISEMENT

Astfel, acestea ar fi modificat soldul final la sfârşitul zilei, concomitent cu sustragerea sumelor respective, ori ar fi modificat soldul iniţial la începutul zilei, concomitent cu sustragerea banilor” , au transmis poliţiştii. Cele două femei sunt cercetate pentru delapidare.

Vă readucem aminte că un alt bărbat este cercetat într-un dosar privind furtul a 100.000 de euro dintr-o locuinţă din Arad. Acesta a fost arestat preventiv pentru dare de mită după ce i-a oferit 12.000 de euro unui poliţist care l-a oprit în trafic pentru a nu face verificări în cazul său.

ADVERTISEMENT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie -Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea lui.

“În acest context, inculpatul i-ar fi oferit agentului de poliţie suma de 12.000 euro pentru a-l lăsa să plece şi pentru a nu efectua nicio verificare cu privire la depistarea acestuia”, arată sursa citată.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Aproape imediat, judecătorii Tribunalului Alba au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a bărbatului, formulată de procurorii anticorupţie. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

ADVERTISEMENT