News

Furtună cu grindină în Dâmbovița. Grădinile oamenilor, devastate de căderile de gheață VIDEO

25.05.2019 | 17:41

O furtună cu grindină a lovit puternic într-o localitate din județul Dâmbovița! A plouat cu grindină în comuna dâmboviţeană Ocniţa, unde în doar câteva minute a căzut o cantitate însemnată de gheaţă. Ploaia care a urmat după grindină a făcut ca şanţurile să fie neîncăpătoare și să se reverse pe carosabil, dar și prin curțile oamenilor.

Furtună cu grindină în Dâmbovița

Ploile nu s-au terminat, însă. Ziua de sâmbătă va continua cu vreme instabilă în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, Muntenia, Banat, Dobrogea şi Oltenia. Vor fi ploi torenţiale în aceste zone, cu tunete şi fulgere şi căderi de grindină. În sudul ţării cerul va fi variabil iar ploile vor fi izolate. Vântul va sufla slab şi moderat iar maximele zilei se vor încadra între 19 şi 26 de grade Celsius.

În această noapte va ploua, doar local, în zonele de deal şi de munte, iar în rest cerul va fi variabil mai mult noros. Vântul va sufla moderat iar temperaturile nocturne vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade.

Duminică se îndreaptă vremea în aproape toată țara

Duminică, însă, se pare că vremea se va ameliora în aproape toată țara. Vremea va fi în general frumoasă și se va ameliora sub aspectul ploilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse și descărcări electrice în zonele de deal și munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 18 grade.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Vineri, Bucureștiul a fost sub asediul ploilor! Precipitaţiile căzute vineri în Bucureşti au depăşit limitele medii lunare, în zona Pantelimon înregistrându-se ploi care apar o dată la 100 de ani, iar în Colentina o dată la 50 de ani, informează Apa Nova Bucureşti.