News

Furtună cu grindină în Dorohoi. Vreme extremă în partea de nord a țării

04.05.2019 | 17:39
Furtuna cu grindina in Dorohoi Vreme extrema in partea de nord a tarii

Grindina face din nou ravagii în România. În nordul țării se înregistrează o furtună extrem de puternică, iar începând de astăzi și până miercuri țara noastră va cunoaște o răcire treptată și accentuată a vremii. În Dorohoi drumurile au devenit albe la propriu, de parcă ar fi nins, după cum se poate vedea în videoclipul de mai jos.

Grindină cât oul de găină în Dorohoi

În imaginile publicate de pagina de Facebook Meteo Nord-Est se poate observa grindina impresionantă care a căzut în Dorohoi, videoclipul fiind înregistrat în jurul orei 17:00 de utilizatorul Corina Chirică. Străzile orașului au fost inundate în doare câteva minute de la declanșarea furtunii.

Trotuarele au căpătat un aspect de iarnă, căci a plouat cu grindină cât oul de găină. Botoșănenii primesc însă o veste bună de la meteorologi. Această furtună, deși este extrem de puternică, este preconizată a se încheia în jurul orei 19 când șansele de a ploua vor scădea la 45%. De altfel, mâine se vor înregistra 21 de grade în zonă, iar cerul va fi senin.

Impresionant, orice descriere e de prisos || Dorohoi, județul Botoșani || 04.05.2019, ora 17:00Video: Corina Chirica

Gepostet von Meteo NORD – EST am Samstag, 4. Mai 2019

 

În toată luna mai vom avea vreme capricioasă

Asta până luni, când deasupra României va veni un val arctic dinspre vestul Europei. Meteorologii spun că vom avea temperaturi de îngheț în anumite regiuni din țară, în special în județele de deal și de munte. Acest val de aer extrem de rece va părăsi teritorul țării noastre abia miercuri, când temperaturile vor reveni la normalul perioadei.

Vremea în luna mai va fi capricioasă până la capăt. Cei de la ANM spun că vor fi zile călduroase care vor alterna cu ploi puternice, însoțite de descărcări electrice. Vor fi zile în care în decurs de câteva ore s-ar putea să cadă mai multă apă pe metru pătrat decât în intervalul unei luni de zile, avertizează meteorologii.

Zonele în care vremea se răcește cel mai accentuat în perioada următoare sunt Transilvania, vestul și centrul Banatului, sudul Crișanei, Bucovina, Oltenia și Muntenia.

Tags: