News

Furtună de proporții în Bacău! Vijelia a făcut ravagii în oraș VIDEO

03.07.2019 | 15:49
Furtuna de proportii in Bacau Vijelia a facut ravagii in oras VIDEO
Furtuna a făcut prăpăd în Bacău. Sursa foto: Obervator.tv

Chiar dacă ne aflăm în plină vară calendaristică, vremea capricioasă continuă să-și facă simțită prezența pe teritoriul țării noastre. Spre exemplu, în Bacău, o furtună puternică izbucnită, parcă, din senin a măturat totul în cale, producând pagube uriașe.

Furtuna a făcut prăpăd în Bacău

Vijelia a durat mai bine de o oră și jumătate, timp în care trei acoperișuri au fost luate, pur și simplu de vânt, iar alte câteva mașini au fost grav avariate. La Liceul Ferdinand I, angajații au solicitat intervenția pompierilor, după ce subsolul s-a inundat complet. Din fericire, potrivit informațiilor transmise de autorități, nu s-au înregistrat, victime, ci doar pagube materiale.

În municipiul Bacău au fost luate de vânt trei acoperişuri. Este vorba despre acoperişul de pe strada 9 mai, de la Liceul Economic, unde au fost avariate şi două autoturisme, pe strada Nicolae Bălcescu, la nr.12, un acoperiş de bloc a fost pus la pământ şi a avariat alte şapte autoturisme, iar pe strada Alexei Tolstoi a fost avariat un autoturism tot din cauza unui acoperiş luat de vânt” , a transmis Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Bacău, citat de Cancan.

Bacăul se află sub cod portocaliu de grindină și vijelii

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod portocaliu ce vizează mai multe județe ale țării, printre care se numără și Bacău. În aceste regiuni sunt semnalate ploi cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și, pe alocuri, căderi de grindină.

În județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp” , se arată în informarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul ANM.