News

Furtună devastatoare în Botoșani! Copaci doborâți pe case și acoperișuri luate

02.07.2019 | 20:28
Furtuna devastatoare in Botosani Copaci doborati pe case si acoperisuri luate

O furtună devastatoare a măturat județul Botoșani, în urmă cu scurt timp! Vijelia a făcut ravagii în localitatea Dângeni! Vântul a luat acoperişuri şi a dărâmat copaci pe case, în doar câteva zeci de minute. Oamenii au privit îngroziți natura dezlănțuită. Peste 60 de locuințe au fost afectate de natura dezlănțuită!

Furtună devastatoare în Botoșani

De la ora 14:00 au fost înregistrate 25 apeluri de urgență. Pompierii militari și voluntari au intervint pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil sau autoturisme, dar și a unor acoperișuri luate de vânt, la Dângeni, potrivit Observator.tv.

Imaginile din Dângeni sunt cu adevărat șocante. Copaci rupți din rădăcini, curți inundate de apă, oameni care privesc înmărmuriți dezastrul lăsat în urmă cu furtună. Administrația Națională de Meterologie (ANM) a emis astăzi o avertizare cod galben de furtuni, în 14 județe din nordul țării, valabilă de la prânz până la noapte.

Furtună devastatoare în Botoșani
Furtună devastatoare în Botoșani

Vijelia a luat pe sus acoperișurile caselor

Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 2 iulie, ora 12.00 – 2 iulie, ora 23.00, în cea mai mare parte a Moldovei, în Maramureș, nordul Crișanei și local în Transilvania, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări temporar puternice ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină.

Și încă nu s-a oprit! Recent, ANM a emis o nouă avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină pentru județul Botoșani!

Avertizarea meteorologilor este valabilă în intervalul 02 Iulie, ora 19:30 – 02 Iulie, ora 20:30. Vor fi afectate de căderile masive de ploi și grindină, următoarele localități din județul Botoșani: Dorohoi, Ungureni, Hudești, Suharău, Havârna, Vorniceni, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Broscăuți, Pomârla, Roma, Mihăileni.

Va ploua cu găleata și în localitățile Nicșeni, Corlăteni, Leorda, Cândești, Cordăreni, Brăești, Văculești, Lozna, Dimăcheni, Bucecea; Județul Suceava: Rădăuți, Vicovu de Sus, Siret, Zvoriștea, Todirești, Vicovu de Jos, Frătăuții Noi, Dărmănești, Milișăuți, Frătăuții Vechi, Grănicești, Volovăț, Horodnic de Sus, Dornești, Satu Mare, Bilca, Hânțești, Bălcăuți, Iaslovăț, Zamostea, Voitinel, Grămești, Calafindești, Gălănești, Horodnic de Jos, Mușenița, Șerbăuți și Burla.

Tags: