News

Furtună devastatoare în Zalău! Ploaie cu gheaţă uriaşă. Imaginile care s-au viralizat imediat. FOTO

28.05.2019 | 17:46
În tot județul Sălaj și în Zalău a căzut preț de câteva minute grindină, de mărimea unui ou de găină Sursa foto: stirileprotv.ro

Agenția Națională de Meteorologie a emis pentru după-amiaza aceasta cod roșu de grindină. În 26 de județe din țară, ANM  a dat o informare de vreme rea și sunt așteptate grindină, vânt puternic cu aspect tornadic, descărcări electrice și averse. Codul roșu de grindină este valabil până sămbătă, 1 iunie.

În Zalău a căzut grindină de mărimea unui ou de găină

ANM a informat că s-a instalat codul roșu de căderi de grindină și este valabil până în prima zi de weekend. În urmă cu mai puțin de două ore, în Zalău și în tot județul Sălaj a bătut grindina de mărimea unui ou de găină. Mai multe acoperișuri ale caselor, precum și parbrizele unor mașini au fost sparte din cauza crengilor care au căzut din copaci, dar și din cauza gheții care a căzut preț de câteva minute. Străzile au fost inundate și frunzele copacilor au acoperit partea carosabilă.

Grindina a căzut doar câteva minute în Zalău, precum și în alte localități din județul Sălaj. Pagubele sunt majore, bucățile de grindină au avut dimensiunea unui ou de găină sau așa cum au descris internauții, cât o minge de ping-pong. Mai mulți localnici au filmat imaginile dezastrului și le-au postat pe Facebook. Imaginile au devenit imediat virale.

„Au fost şapte apeluri pentru căderi de grindină de dimensiuni mici, medii şi mari. Au fost semanalate pagube la acoperişuri, locuinţe, parbrize sparte la maşini. Se face o evaluare a situaţiei”, a declarat  purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, Lucian Jacobi. Totodată, autoritățile le-au cerut localnicilor să nu iasă din case pe toată perioada în care codul roșu de grindină este în vigoare.

Grindina a spart parbrizele mai multor mașini
În tot județul Sălaj și în Zalău a căzut preț de câteva minute grindină, de mărimea unui ou de găină
Sursa foto: stirileprotv.ro

Numeroase județe sub cod roșu

ANM a emis un nou cod roșu de grindină, de data aceasta sunt vizate mai multe județe din Maramureș. Codul roșu este valabil pâă la ora 17:20. Conform avertizării, se vor semnala căderi masive de grindină, vijelii puternice care vor avea caracter cilonic, dar și intensificări ale vântului.

 

Tags: