News

Furtuna din București a doborât mai mulți copaci. Și în județul Ilfov a fost la fel

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov au transmis recent că mai mulți copaci au fost doborâți în Capitală și localitățile din apropiere din cauza furtunii de marți seara.
24.08.2022 | 08:43
Furtuna din Bucuresti a doborat mai multi copaci Si in judetul Ilfov a fost la fel
Furtuna a rupt mai mulți copaci. Foto: canva.com, nara.getarchive.net - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Furtuna a fost atât de puternică încât a doborât la pământ mai mulți copaci, care au căzut peste mașini sau peste firele rețelei de electricitate. Vijelia a generat probleme similare și în județul Ilfov.

Furtuna a provocat numeroase distrugeri în mai multe județe

În unele zone a căzut și grindina, în timp ce rafalele puternice de vânt au fost prezente mai multe ore. Conform avertizărilor meteo lansate marți de meteorologi, vijeliile au fost semnalate și în alte județe.

ADVERTISEMENT

Astfel, și în localitățile din județele Giurgiu, Teleorman, Satu Mare, Bacău, Vrancea, Vaslui, Bihor, Ialomița, Prahova, Buzău și Mureș, vremea extremă a creat probleme autorităților.

De asemenea, ploaia torențială și vântul puternic au perturbat activitatea pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. În acest context, au fost afectate cursele spre Cluj-Napoca, Madrid, Valencia și Dublin. Acestea au înregistrat întârzieri.

ADVERTISEMENT

Nici zona montană nu a fost ocolită de vijelii. Spre exemplu, furtuna a fost atât de puternică la Brașov încât mesele și umbrelele unor restaurante au fost luate pe sus.

La Brașov, rafalele de vânt au fost foarte puternice

Totodată, în orașul de sub Tâmpa au fost distruse mai multe panouri publicitare. În plus, un copac a căzut chiar peste poarta Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. În același context, alt copac a căzut peste un autoturism.

ADVERTISEMENT

Amintim că marți seara, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis cod galben de furtună valabil și pentru județele Brăila și Cluj. În județul Brăila au fost vizate mai multe localități.

Printre ele, Chişcani, Movila Miresii, Traian, Gropeni, Unirea, Tudor Vladimirescu, Gemenele, Romanu, Siliştea, Tichileşti. În județul Cluj avertizarea meteo a fost valabilă pentru 27 de localități.

ADVERTISEMENT

Printre ele Gherla, Căşeiu, Bonţida, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraş, Sic, Cuzdrioara, Fizeşu Gherlii, Câţcău, Cătina, Ţaga, Vad, Sânmărtin, Bobâlna, Panticeu, Corneşti, Dăbâca, Geaca, Recea-Cristur, Aluniş, Pălatca, Buza și Jichişu de Jos.

ADVERTISEMENT