News
notix pixel id

Furtună în București! În ce zone a mai emis ANM cod galben de vijelii, luni seara

08.07.2019 | 19:18
Furtună în București! În ce zone a mai emis ANM cod galben de vijelii, luni seara
Furtună în București! În ce zone a mai emis ANM cod galben de vijelii, luni seara

ANM a emis o atenționatre cod galben de furtună pentru municipiul București, valabilă până luni, la ora 19.30. Meteorologii au avertizat că  vor fi frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 15-20 litrii/mp în jumătatea de est a municipiului. Vor fi și intensificări de scurtă durată a vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Ce zone sunt sub cod galben de furtuni

De asemenea, ANM a emis mai multe atenționări nowcasting cod galben de furtuni, valabile pentru mai multe zone ale țării, după cum urmează. În județul Călăraşi, localitățile Frumușani, Plătărești și județul Ilfov: Cernica, Glina, se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni. Atenționarea este valabilă până la 19.45.

De asemenea, până la ora 20.00 sunt sub cod galben de furtuni, următoarele zone: Slobozia, Fetești, Țăndărei, Făcăeni, Bordușani, Săveni, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiței, Ograda, Vlădeni, Ciulnița, Sudiți, Bucu, Movila, Stelnica, Platonești, Cosâmbești, Mărculești ( toate din județul Ialomița) și județul Călărași. Aici se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie, grindină de mici dimensiuni.

Zonele vizate de codul galben al ANM din această dimineață

Ce avertizează specialiștii ANM

Reamintim că la începutul zilei, ANM a emis o atenționare cod galben valabilă pentru județe din centrul țării, valabilă până la ora 20.00.În intervalul menționat, vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică local în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35 l/mp”, scrie în avertizarea ANM.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri