News

Furtună în Grecia: Șapte morți și 120 de răniți. Români, printre cei decedați

12.07.2019 | 08:44
Furtuna in Grecia Sapte morti si 120 de raniti Romani printre cei decedati

Furtuna din Grecia are un nou bilanț îngrijorător. Numărul victimelor a crescut în ultimele ore și, conform noilor date oferite de autorități, 7 persoane au murit și 120 au fost rănite. Printre cei morți se află și români. Unul dintre românii care a fost martorul tragediei a povestit infernul prin care grecii și turiștii aflați pe insule l-au trăit.

7 morți după furtuna din Grecia: Infernul s-a dezlănțuit în mai multe stațiuni

Andi, un turist român aflat în Grecia, a povestit pentru observator.tv cum s-a declanșat furia naturii. Acesta a spus că dintr-o dată s-a făcut întuneric, iar pe cer au apărut numeroase fulgere. Vântul a început să sufle apoi atât de tare încât a smuls acoperișurile locuințelor și hotelurile unde au fost cazați turiștii, iar copacii plonjau în aer.

În urma furtunilor devastatoare din Grecia, doi români au murit. Este vorba despre o mamă și copilul ei de 8 ani, iar informația a fost confirmată ieri de Ministerul Afacerilor Externe. Cei doi au murit după ce acoperișul unui restaurant s-a prăbușit peste ei, transmit autoritățile elene.

Mărturiile unui supraviețuitor român, turist în Grecia

Pe lângă românca și copilașul ei, au mai decedat alte 5 persoane și 120 au fost rănite de obiectele care cădea, smulse de vânt. Multe persoane au făcut atacuri de panică și au solicitat îngrijiri medicale de urgență.

„Eram în casă, când a venit furtuna. S-a simţit destul de puternic, a durat cam jumătate de oră, dar a fost foarte puternică. N-am crezut că poate exista aşa ceva. Se vedeau doar fulgere, care luminau în continuu, totul era întunecat, iar norii au apărut dintr-o dată, iar furtuna s-a terminat exact aşa cum a început”, a dezvăluit turistul român.

Am înţeles că era un grup de români care au luat masa la restaurantul respectiv, în momentul în care a început furtuna mare parte dintre ei au fugit, iar doamna cu copilul din păcate au preferat să rămână, să se adăpostească de ploaie sub această copertină, acest acoperiş, peste care s-a prăbuşit un copac şi s-a întâmplat tragedia”, mai spune Andi pentru observator.tv.

Tags: