Carousel hot news

62 de localităţi afectate de furtuni! 114 acoperişuri au fost smulse de furtună!

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 62 de localităţi din 17 judeţe afectate de ploi torenţiale şi furtuni, în urma cărora peste 170 de arbori au fost doborâţi, mai multe...
05.09.2017 | 00:02
62 de localităţi afectate de furtuni! 114 acoperişuri au fost smulse de furtună!
ADVERTISEMENT

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 62 de localităţi din 17 judeţe afectate de ploi torenţiale şi furtuni, în urma cărora peste 170 de arbori au fost doborâţi, mai multe locuinţe şi curţi au fost inundate şi zeci de acoperişuri au fost afectate, potrivit unui bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Au fost afectate de vijelii 62 de localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Teleorman şi Vâlcea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Echipajele de pompieri au intervenit, astfel, pentru îndepărtarea a 172 de copaci doborâţi de furtună, precum şi pentru scoaterea apei din 13 locuinţe, opt curţi şi cinci subsoluri.

De asemenea, în urma furtunilor, 114 acoperişuri au fost afectate, fiind necesară intervenţia pompierilor. Potrivit IGSU, cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în judeţul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea a 30 de copaci şi pentru evacuarea apei din 10 locuinţe şi trei subsoluri.

ADVERTISEMENT

Din cauza vântului puternic, au fost afectate parţial 105 acoperişuri de case şi cinci acoperişuri ale unor blocuri.

Furtuna în toată ţara! ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu

Şi în judeţul Harghita au fost semnalate probleme în localităţile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Corbu, Băile Tuşnad, Suseni şi Bixad, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea a 50 copaci căzuţi.

În cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii, la nivel naţional, au fost emise 59 de atenţionări şi avertizări cod galben şi cod portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite.

ADVERTISEMENT

IGSU recomandă cetăţenilor ca în perioadele cu fenomene meteorologice periculoase să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să îşi parcheze maşinile la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri