Sporturi

Furtuna Jaqueline! Chiar ai fost Sharapova! Cine este tânăra care a uimit la debutul din Fed Cup! Povestea eroinei: s-a apucat de tenis la 4 ani

08.02.2020 | 19:18
Furtuna Jaqueline Chiar ai fost Sharapova Cine este tanara care a uimit la debutul din Fed Cup Povestea eroinei sa apucat de tenis la 4 ani
ADVERTISEMENT

„Maria Sharapova a fost jucătoarea mea preferată de când mă știu. M-am apucat de tenis datorită ei”. Jaqueline Cristian a fost ca un tăvălug în această seară pe BT Arena și a fermecat miile de spectatori din tribune. Da, Jaqueline, ai fost Sharapova!

Cine este tânăra care a uimit la debutul din Fed Cup!

Jaqueline! Jaqueline! Jaqueline! Ce victorie! Câte emoții! Ceea ce părea imposibil s-a produs! La debutul în Fed Cup, Jaqueline a fost absolut minunată. A crezut de la început că va câștiga, a luptat, chiar și când era condusă, și a reușit. Imposibilul sau aproape imposibilul.

ADVERTISEMENT

Nu mai există cuvinte! Nu mai există adjective! Și când stăm să ne gândim că a venit din postura de rezervă la România – Rusia. A 5-a jucătoare. Iar acum? Jaqueline Cristian – Veronika Kudermetova 7-5, 6-3. Punct. Semnul exclamării.

A profitat de evoluția modestă a Gabrielei Ruse, coroborată cu o răceală de ultimă oră a bunei sale prietene. Cele două joacă dublu, au făcut și finală împreună la WTA Bucharest Open. A fost un pic în umbra lui Gabi, cel puțin în ultima perioadă, dar, de azi, din acest moment, lucrurile s-au schimbat. Jaqueline este viitorul. România are viitor în tenis. România trăiește și după Halep.

ADVERTISEMENT

Jaqueline, care tocmai a intrat în top 200 WTA, are toate calitățile să se îndrepte spre top. Are jocul, are loviturile, are look-ul, cum spun americanii. Ce îi lipsea tinerei noastre? Un declic. Atât. Și a venit împotriva unei jucătoare de top 50 în lume. Atenție!

S-a apucat de tenis datorită Mariei Sharapova

Jaqueline este pe terenul de tenis de la 4 ani, când a fost fermecată de energia Mariei Sharapova, de țipetele ei, de jocul rusoaicei. Și apoi, la 8 ani, s-a hotărât, vrea tenis. Doar tenis. „Nu mai voiam să merg la școală, doar să stau pe teren toată ziua”, spunea Jaqueline.

ADVERTISEMENT

A plecat la academia lui Nick Bollettieri, legendarul antrenor american, acolo unde a găsit condițiile necesare pentru antrenamente, pentru pregătirea și pentru progresul necesar intrării în topul tenisului.

A beneficiat și de suportul părinților, care au o situație financiară excelentă, spre deosebire de alte jucătoare tinere. Apoi a semnat și un contract cu Nike pentru echipamente, iar apropierea ca stil de joc de Maria Sharapova este din ce în ce mai evidentă.

ADVERTISEMENT

„Dintre jucătoarele din România, aș vrea să fac o combinație între jocul de picioare al Simonei, determinarea Monicăi și calmul Irinei. Ar fi perfect”
Jaqueline Cristian