Sport

Furtună la AC Milan! Ce se întâmplă cu „rossonerii” dacă vor fi eliminați din Liga Campionilor de rivala Inter: „Pot ajunge în infern”

AC Milan riscă să ajungă în „infern” dacă va fi eliminată în semifinalele Ligii Campionilor de rivala Inter. Ce se întâmplă cu „rossonerii”.
16.05.2023 | 15:37
Furtuna la AC Milan Ce se intampla cu rossonerii daca vor fi eliminati din Liga Campionilor de rivala Inter Pot ajunge in infern
AC Milan se schimbă din temelii dacă va fi eliminată din Liga Campionilor de Inter. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

AC Milan a redus motoarele în momentele cele mai importante ale sezonului. „Rossonerii” sunt aproape să rateze atât Top 4 în Serie A și sunt la un pas să fie eliminați în semifinalele Ligii Campionilor de Inter. Conducerea clubului de pe San Siro a primit ultimatum din partea ultrașilor.

Furtună la AC Milan dacă „rossonerii” vor fi eliminați din Liga Campionilor

AC Milan a pierdut ultimele două meciuri cu Inter, scor 0-2 în semifinalele Ligii Campionilor, și cu Spezia în etapa cu numărul 35 din Serie A, scor 0-2. Fanii „rossonerilor” au răbufnit după înfrângerea cu Spezia, echipă aflată în lupta pentru evitarea retrogradării, iar conducerea „diavolilor” riscă să fie demisă.

ADVERTISEMENT

Stefano Pioli își poate salva postul pe banca lui AC Milan dacă va reuși să întoarcă soarta calificării în finala Ligii Campionilor cu Inter. Totodată, antrenorul lui Ciprian Tătărușanu are ca obiectiv clasarea în Top 4 în Serie A la finalul sezonului, poziție care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor din sezonul viitor.

În cazul în care AC Milan nu își va îndeplini obiectivele, conducerea „rossonerilor” în frunte cu Stefano Pioli riscă să fie demisă. Pe lângă antrenor, gruparea de pe San Siro ar urma să se despartă de directorul tehnic Paolo Maldini și directorul sportiv Frederic Massara.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte, înlocuitorul lui Stefano Pioli la AC Milan

Proprietarii lui AC Milan s-au gândit deja la varianta unui înlocuitor pentru Stefano Pioli. Este vorba despre Antonio Conte, antrenorul care s-a despărțit recent de Tottenham. „Milan poate ajunge în infern. Pioli e apreciat de patronul Cardinale, dar un blackout ar putea determina RedBird să ia măsuri dure. Și lotul se va schimba!”, titrează jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

Până la finalul sezonului, AC Milan mai are de disputat patru partide decisive cu Inter în returul semifinalei din Liga Campionilor și cu Sampdoria, Juventus și Verona în lupta din Serie A pentru locurile de Champions League. „Rossonerii” se află pe locul 5 după 35 de partide, la patru puncte în spatele lui Lazio, pe locul 4, cu trei etape rămase până la final.

ADVERTISEMENT

Stefano Pioli mai are contract încă două sezoane cu AC Milan, însă o demitere a antrenorului italian nu este exclusă. Totuși, principalii vinovați pentru dezastrul care ar urma să se întâmple pe San Siro sunt văzuți Paolo Maldini și Frederic Massara. Motivul ar fi lipsa de inspirație în perioada de mercato care a dus la probleme financiare.

AC Milan se schimbă din temelii. Nu mai puțin de 10 jucători vor pleca în vară

Totodată, AC Milan va produce modificări și în rândul lotului. Nu mai puțin de 10 jucători ar urma să o părăsească pe campioana Italiei, printre care Ciprian Tătărușanu, Antonio Mirante și Zlatan Ibrahimovic, cărora la expiră contractul la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, AC Milan se va despărți și de jucătorii împrumutați de Stefano Pioli. Dest (Barcelona), Bakayoko (Chelsea) și Brahim Diaz (Real Madrid) se vor întoarce la echipele de club, în timp ce Adli, Ballo-Touré, Rebic și Origi se află, de asemenea, pe lista de plecări.

„Rossonerii” punctează și la capitolul sosiri. Arnautovic, Morata, Loftus-Cheek, Chukwuemeka și Palacios se află pe lista italienilor.

ADVERTISEMENT