News

Furtună la mare! Norii bizari care au speriat turiștii de la Vama Veche FOTO

03.05.2019 | 10:35
Nori bizari surprinși la mare. Sursa foto: Hotel Neptun

Vacanța petrecăreților de la Vama Veche a fost stricată de vremea rea. Dacă anul trecut de 1 Mai turiștii s-au bucurat de vreme frumoasă la mare, anul acesta instabilitatea atmosferică a fost cea care a făcut legea pe plajele din județul Constanța. Hotel Neptun a publicat câteva fotografii cu norii care i-au speriat pe cei care au mers cu un singur țel: să se simtă bine.

Vama Veche, împânzită de nori uriași în minivacanța de 1 și 2 Mai

De altfel, ieri, a fost activ și un cod portocaliu de vremea rea. S-au înregistrat căderi masive de grindină pe Autostrada Soarelui, iar apoi ploile cu gheață s-au mutat inclusiv pe litoral. Meteorologii au avertizat că întreaga lună mai va fi una capricioasă din punct de vedere termic. Imaginile postate pe pagina de Facebook Hotel Neptun sunt desprinse din filmele despre sfârșitul lumii.

Cu astfel de imagini și de fenomene ar trebui să ne obișnuim, spun meteorologii. Specialistul în climatologie de la Administrația Națională de Meteorologie, Roxana Bojariu, a declarat recent că România este predispusă schimbărilor bruște ale vremii din cauza topirii ghețarilor. Fenomenul încălzirii globale se traduce, astfel, prin furtuni deosebit de puternice sau chiar tornade.

Natura e tot mai furioasă. Imagine de la Vama Veche. Foto: Facebook Hotel Neptun

Tornadele vor deveni o obișnuință, avertizează specialiștii

De altfel, tornadele sunt tot mai frecvente pe teritoriul țării noastre. Recent, la Călărași, un astfel de vârtej a smuls acoperișurile mai multor case din localitățile Dragalina și Drajna, epicentrul unde s-a format tornada. Masele de aer rece care se deplasează tot mai la sud intră se ciocnesc cu aerul cald din zona ecuatoriană și rezultă astfel de fenomene meteo extreme.

Luna mai va fi una normală din punct de vedere termic, adică se vor înregistra temperaturi cuprinse între 12 și 26 de grade, specifice acestei perioade. Cu toate acestea, specialiștii de la ANM nu exclud posibilitatea ca alte fenomene deja observate să se producă până la sfârșitul lunii: alte tornade, ploi extrem de puternice sau noi căderi masive de grindină.

Tags: