News

Furtună puternică la Vaslui. Un om a murit lovit de fulger. Mașină, luată de viitură

09.08.2019 | 13:07
Furtuna puternica la Vaslui Un om a murit lovit de fulger Masina luata de viitura

O furtună puternică a avut loc la Vaslui și a provocat moartea unei persoane. Un om a fost lovit mortal de fulger, iar o mașină a fost luată de viitură, scrie mediafax.ro. Tragedia s-a întâmplat în satul Popeni din județul Vaslui. Situația este una gravă și la Bârlad, acolo unde pompierii au fost chemați să scoată trei persoane dintr-o mașină luată de ape.

Furtună violentă la Vaslui: Om lovit mortal de fulger

Furia naturii s-a revărsat în această dimineață în Moldova. Cantitățile de apă pe metrul pătrat au depășit cotele prognozate de specialiștii ANM. S-au semnalat căderi masive de grindină în special în județele Iași și Vaslui, unde mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic. Meteorologii avertizează că astăzi s-ar putea emite, local, mai multe alerte de tip now-casting.

Cele două persoane care au fost lovite de fulger erau din Popeni. Una dintre ele a murit, iar cealaltă a suferi arsuri grave, notează agenția de știri. Persoana care a suferit arsuri după ce a fost atinsă de fulger a fost transportată de urgență la CPU a Spitalului Municipal din Bârlad pentru stabilizare.

fulger vaslui
Comuna Popeni din Vaslui. Imagine de pe Google Maps

A fost cod portocaliu de vreme severă în județul Vaslui

Județul Vaslui a fost sub cod portocaliu de intensificări ale vântului și vijelie în această dimineață, până la prânz. În restul țării, zilele următoare vor fi caniculare. În sudul teritoriului se vor înregistra valori care vor depăși, la umbră, 35 de grade Celsius. Canicula va continua și săptămâna viitoare.