ADVERTISEMENT
News

Furtuna tropicală Eta face ravagii în Mexic. Morți, evacuați și mii de case distruse. Video

Autor: Adrian Baciu | 13.11.2020 | 09:14
Furtuna tropicală Eta face ravagii în Mexic. Morți, evacuați și mii de case distruse. Video
Furtuna tropicală Eta face ravagii în Mexic. Morți, evacuați și mii de case distruse. Video. Sursa foto: hepta.ro

Furtuna tropicală Eta continuă să face ravagii în America Centrală, Mexic fiind în aceste zile cel mai afectat stat, cu un număr ridicat de morți, mii de persoane evacuate și orașe întregi distruse de furia apelor.

ADVERTISEMENT

Uraganul Eta, care săptămâna trecută a lăsat în urma sa peste 200 de morţi şi dispăruţi în America Centrală, a lovit în ultimele zile zone extinse din Mexic.

Până la această oră, autoritățile locale au anunțat că cel puțin 8 persoane au murit în statul mexican Tabasco, iar alte aproape 10.000 au fost evacuate din calea viiturilor.

Mexic, lovit grav de furtuna tropicală Eta. Morți și mii de evacuați

Furtuna Eta a provocat ploi torenţiale şi inundaţii catastrofale în America Centrală, bilanţul deceselor crescând de la o zi la alta. Străzile au fost transformate în râuri, iar multe poduri au fost luate de ape, relatează Abcnews.

ADVERTISEMENT

Inundațiile din statul Tabasco, situat pe coasta Golfului Mexic, au forțat aproximativ 10.000 de persoane să se mute din calea apelor și au lăsat în urmă 8 morți.

Departamentul de Interne din Mexic a estimat că aproximativ 150.000 de persoane au fost afectate de inundații în această perioadă, fie din cauza distrugerii caselor sau a culturilor, fie izolării din cauza distrugerii drumurilor.

Tabasco este un stat de joasă altitudine și din imaginile apărute în mediul online se observă multe case în care apa a ajuns până la nivelul acoperișurilor.

ADVERTISEMENT

Președintele Andras Manuel Lopez Obrador a declarat că guvernul distribuie ajutor în zonele lovite de furtună și va curăța albiile râurilor pentru a reduce riscul de inundații.

Inundațiile au lovit și alte state din America Centrală

Mexicul nu este singurul stat afectat de furtuna Eta. Într-o primă fază, aceasta a lovit Nicaragua cu forţa unui uragan de categoria 4 și a provocat pagube grave în toată America Centrală, afectând şosele, spitale, şcoli şi reţele de apă şi canalizare.

ADVERTISEMENT

Potrivit UNICEF, peste 110.000 de sinistraţi, dintre care circa 44.000 de copii, au fost evacuaţi către adăposturi temporare din cele şapte ţări din regiune.

În ultimele zile, furtuna tropicală Eta a început să lovească cu putere Florida, după ce a făcut aproape 100 de victime în Mexic şi America Centrală.

ADVERTISEMENT

În Florida Keys, locuitorii se confruntă deja cu inundaţii masive. În imagini se poate vedea cum maşinile sunt, pur şi simplu, înghiţite de ape.

Un bărbat a murit deja în această zonă, iar de teama furtunii transportul în comun a fost oprit, plajele închise, iar în anumite zone inclusiv cursurile au fost suspendate.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT