News
notix pixel id

Furtuni în București. Ce anunță prognoza specială a ANM pentru Capitală

18.05.2019 | 12:42
ANM a prelungit avertizarea de cod galben în CapitalăSursa foto: pixabay.com

Agenția Națională de Meteorologie face un anunț de ultima oră. Bucureștenii vor avea parte de vreme frumoasă, exceptând scurtele perioade în care vor exista averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, precum și posibile cantități de apă mai însemnate.

Se așteaptă furtuni în Capitală

Vremea în Capitală va fi în general frumoasă, dar instabilă în următoarele zile. Meteorologii au emis un nou cod galben de furtuni și vijelii care este valabil până marți, dimineața. Așadar, vremea va fi instabilă și se vor instala averse și descărcări electrice, iar vântul va avea intensificări de scurtă durată. Este posibil ca, cantitățile de apă să fie însemnate.

Prognoza specială pentru municipiul București arată că, temperaturile maxime se vor încadra între 26 – 29 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 13 – 16 grade. Prin urmare, weekendul începe cu vreme instabilă, descărcări electrice, vijelii, furtuni cu fugere atât ziua, cât și noaptea. Izolat se va instala și grindina.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 40 l/mp.Prin urmare, există șanse mare de inundații. Furtunile își vor face simțită prezența începând de duminică. De luni, acestea se vor răspândi și ăn restul țării. Cantitățile mari de apă și grindina vor cădea doar în câteva zone.

Ploi și furtuni și pe litoral
ANM anunță un nou cod galben de ploi și furtuni în Capitală
Sursa foto: pixabay.com

Cum va fi vremea la munte și la mare

Pe litoral, vremea va fi schimbătoare. va poua în cea mai mare parte a weekend-ului și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla cu intesificări, iar temperaturile se vor încadra în jurul maximei de 20 de grade în toaate stațiunile de pe litoralul românesc.

Cine vrea să meargă la munte trebuie să îți aduce și umbrelele. Se anunță furtuni, ploi torențiale, averse cu tunete și fulgere. Cantitățile de apă vor depăși 40 l /mp. Aversele cu tunete și fulgere vor fi prezente și în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, începân de duminică seara.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri