Hotnews

FURTUNI violente! Apele au măturat mai multe localităţi

Dezastru în mai multe judeţe din ţară din cauza furtunilor violente. Viiturile au măturat mai multe localităţi şi au distrus zeci de gospodării, informează România TV. În zonele afectate...
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.09.2014 | 09:50
FURTUNI violente! Apele au măturat mai multe localităţi

Dezastru în mai multe judeţe din ţară din cauza furtunilor violente. Viiturile au măturat mai multe localităţi şi au distrus zeci de gospodării, informează România TV. În zonele afectate a fost nevoie de intervenţia pompierilor, timp de mai multe ore.

Cea mai gravă situaţie este pe Clisura Dunării. În Sviniţa, apele învolburate au distrus un pod care face legatura între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin. Un autoturism a fost luat de puhoaie.
Tot din cauza precipitaţiilor abundente, circulaţia între Orşova şi Moldova Nouă a fost deviată, după ce piciorul unui viaduct s-a surpat.

La nici o lună de la ultimele inundaţii, satul Eibenthal din Mehedinţi a fost măturat din nou de ape. După cinci ore de ploaie neîncetată, râul Tisa s-a revărsat peste gospodăriile oamenilor.

Apa a inundat 18 gospodării la Eibenthal şi Baia Nouă. Echipaje de pompieri au intervenit şi au scos apa din beciurile oamenilor. Un TIR blocat în apă a rupt cablurile electrice.

“Rezolvaţi că nu e mult de lucru. Ridicaţi cablul ăla sus. Ne trebuie neapărat comunicare cu autorităţile. A fost o rupere de nori în partea de sus care a cuprins şi satul Baia Nouă şi Eibenthall”, a declarat Victor Doscocil, primarul comunei Dubova.

Şi în Caraş-Severin ploile abundente au creat probleme. Mai multe străzi şi curţi au fost inundate, iar un drum naţional a fost blocat din cauza aluviunilor aduse pe carosabil. De asemenea, 100 de familii au rămas izolate din cauza viiturilor.

Prăpăd a fost şi în localitatea Băileşti, din judeţul Dolj, unde 50 de gospodării au fost inundate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!