News

Furtunile au făcut prăpăd în Maramureș: pădure întreagă, distrusă. Un bărbat a fost ucis de fulger

În ultimele ore, furtunile violente au făcut prăpăd în Maramureș, acolo unde o pădure întreagă a fost distrusă. Tot în nord, un bărbat a fost ucis de fulger.
02.07.2024 | 09:03
Furtunile au facut prapad in Maramures padure intreaga distrusa Un barbat a fost ucis de fulger
Pădure întreagă, distrusă de furtunile care au lovit județul Maramureș. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger. Sursa foto: capturi Meteoplus / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Furtunile extrem de puternice, anunțate deja în prognoza ANM, au făcut prăpăd în județul Maramureș. Aici, o pădure întreagă a fost distrusă de urgie. Tot în nord, un om a murit după ce a fost lovit de fulger.

Pădure întreagă, distrusă de furtunile care au lovit județul Maramureș. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger

Toată România s-a aflat sub alerte de fenomene severe în acest debut de săptămână. Dacă în sud au fost maxime insuportabile, peste pragul caniculei, în nord au început fenomenele asociate instabilității accentuate: furtuni, vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație s-a înregistrat în județul Maramureș. Aici, ploile torențiale și vijeliile au lovit puternic mai multe zone. Un bărbat a murit lovit de fulger, iar un altul a ajuns la spital, după ce a fost lovit în plin de prelata unui restaurant.

Tot în nord, au fost și importante pagube materiale. Astfel, casele oamenilor au fost distruse de rafalele de vânt, iar locuitorii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să se adăpostească de furtuna violentă.

ADVERTISEMENT

Moartea bărbatului din nordul țării s-a produs la o stână din munții Gutâi. Acesta a fost lovit de trăsnet. ”În intervalul 18:20 – 20:00, s-au înregistrat 29 de apeluri prin numărul unic de urgenţă 112, care solicitau intervenţia pompierilor militari, în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase din această seară (n.r. luni, 1 iulie 2024)”, anunţă ISU Maramureş.

Probleme foarte mari au fost în Sighetu Marmaţiei. Aici, vântul a smuls copaci şi acoperișuri. Pe site-urile de socializare au apărut imagini apocaliptice cu o pădure întreagă pusă la pământ de forța vântului. Oamenii spun că nu au mai văzut așa ceva niciodată.

ADVERTISEMENT


Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul judeţului Maramureş. S-au depăşit pragurile de precipitaţii la staţiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Fereşti, Sighetu Marmaţiei, Copalnic. La Cavnic şi Copalnic a căzut grindină”, anunţă Prefectura Maramureş.

Tot în Sighetu Marmației, 6 acoperişuri au fost luate de vânt. În timpul furtunii, o prelată de la o terasă a fost ruptă și a lovit în cădere un bărbat. Victima era conştientă, cooperantă, la sosirea ambulanței. Avea leziuni la nivelul capului, fiind transportată la spital pentru investigaţii suplimentare, de către o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu...
Francezii au „foame“ de bani: dovada că prețurile au explodat la Paris, cu ocazia Jocurilor Olimpice
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană...
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Când VINE PENSIA pe luna august. Este ultima lună înainte de recalculare
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă...
Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați