Furtunile puternice în Macedonia. 15 oameni au murit

Cel puţin cincisprezece persoane au murit în urma furtunilor violente care s-au abătut sâmbătă seară asupra capitalei Skopje, a anunţat duminică o purtătoare de cuvânt a poliţiei macedonene, relatează AFP.

''La ora 08.30 în această dimineaţă am descoperit cincisprezece victime. Echipele noastre se află pe teren pentru căutarea altor eventuale victime'', a declarat pentru AFP Lisa Bendevska de la poliţia macedoneană.

În timpul căderii precipitaţiilor vântul avea o viteză de peste 70 de km pe oră, afectând în special suburbiile din nord-estul capitalei macedonene. Majoritatea victimelor sunt locuitori din comunităţile Smilkovci, Singelic, Stajkovci, Aracinovo, aflate la periferia capitalei Skopje.

Într-un interval de două ore precipitaţiile atinseseră 93 de litri pe metru pătrat la Skopje, care este media pentru întreaga lună august, potrivit Institutului naţional de hidro-meteorologie. Precipitaţiile masive au antrenat inundaţii şi alunecări de teren la periferia capitalei.

Armata şi poliţia macedoneană continuă duminică operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori sau a altor persoane decedate. Circa o sută de persoane au fost uşor rănite.

Este o catastrofă, nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva, a spus primarul din Skopje Koce Trajanovski. Furtuni violente au fost asemenea şi în oraşul Tetovo, nord-vestul ţării, provocând pagube materiale, fără însă să fie înregistrate victime.

sursa: romaniatv.net