ADVERTISEMENT
News

Furtunile violente au lovit mai multe orașe. Străzi inundate și mașini avariate la Cluj-Napoca. Video

România a fost lovită de furtuni puternice, duminică seara. Străzi inundate și mașini avariate s-au raportat la Cluj-Napoca. Afectate au fost și alte orașe.
Autor: Adrian Baciu | 19.07.2021 | 09:00
Furtunile violente au lovit mai multe orașe. Străzi inundate și mașini avariate la Cluj-Napoca. Video
Furtunile violente au lovit mai multe orașe. Străzi inundate și mașini avariate la Cluj-Napoca. Video. Sursa foto: Colaj Fanatik

După zilele caniculare, România intră treptat sub zodia manifestărilor extreme de instabilitate ale vremii. Încă de duminică seara, mai multe orașe s-au confruntat cu furia fenomenelor specifice sezonului cald.

ADVERTISEMENT

Cel mai afectat oraș a fost Cluj-Napoca. O ploaie de doar 30 de minute a produs haos în municipiul de pe Someș. Nu au fost ocolite de furtuni orașele Craiova și Gheorghieni.

România, lovită de furtuni puternice. Străzi inundate și mașini avariate la Cluj-Napoca

O furtună extrem de violentă s-a abătut duminică seara asupra Clujului. Mai multe zone din oraș şi din localităţile limitrofe au fost afectate de ploaia torențială însoţită de grindină și vijelie.

ADVERTISEMENT

De la orele 22.00, când a început urgia, până la miezul nopţii, la ISU Cluj fuseseră înregistrate 80 de solicitări, la care au intervenit 11 echipaje formate din 30 de pompieri.

Echipele de intervenție au îndepărtat arbori căzuţi şi au intervenit la două solicitări pentru acoperişuri deteriorate şi în cinci situaţii de avarii ale reţelelor de alimentare cu energie electrică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pompierii au îndepărtat arborii căzuţi din curtea secţiei de hematologie a Institutului Oncologic, pentru că blocau accesul ambulanţelor.

Fenomenele meteo extreme s-au manifestat cel mai puternic în cartierele Iris, Mărăști, Gheorgheni, dar și în Centru. Piața Avram Iancu a fost complet inundată, iar mașinile se deplasau cu greu prin apa care curgea abundent pe stradă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ploaia abundentă și vijelia care a pus la pământ mai mulți copaci, în Cluj a căzut și grindină.

Și la Craiova a fost furtună duminică seara. vântul puternic a smuls duminică searăă acoperișul unui bloc. După ce locatarii au sunat la 112, la fata locului au intervenit pompierii. O mașină parcată în apropiere a fost ușor avariata în urma furtunii.

ADVERTISEMENT

Străzile din Gheorghieni au fost și ele afectate de ploile abundente și de vijelia puternică de duminică seara. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic.

Acoperișul unui liceu din Cluj-Napoca, luat de vânt

Echipaje ISU Cluj au fost chemate să intervină la acoperişul Liceul Teoretic Lucian Blaga, care a fost smuls şi bloca în totalitate aleea din oraș.

ADVERTISEMENT

”Este vorba despre Liceul Teoretic Lucian Blaga, de pe Aleea Băișoara. Sunt două echipaje ale noastre la fața locului, pentru a desface acoperișul, care blochează în totalitate aleea”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biris, pentru Știridecluj. Din fericire, până în aceste momente, nu au fost semnalate persoane rănite.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!