News

Fuzionează PNL cu PMP? Cristian Diaconescu: ”Ştirile apărute în spaţiul public sunt false”

Există șanse pentru o fuziune între PNL și PMP? Liderul partidului din urmă a precizat că știrile apărute în spaţiul public despre acest subiect sunt false.
12.11.2021 | 14:50
Fuzioneaza PNL cu PMP Cristian Diaconescu Stirile aparute in spatiul public sunt false
ADVERTISEMENT

În spațiul public au apărut mai multe informații referitoare la o fuziune a PNL cu PMP. Aceasta a fost negată de liderul partidului din urmă, care a transmis că știrile sunt unele false.

„Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL”, se arată pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot pe pagina partidului de pe rețeaua de socializare deja menționată apare și o declarație a președintelui PMP:

”Știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”, a spus Cristian Diaconescu.

ADVERTISEMENT

Președintele PMP Alba: S-a decis că se va negocia cu PNL

Despre acest subiect a vorbit și președintele PMP din Alba, care a precizat că PNL a luat inițiativa pentru discuții, iar hotărârea arată că între cele două partide va exista o colaborare.

Aceasta ar putea fi chiar o colaborare pentru guvernare și nu prin fuziune, a specificat liderul PMP Alba.

ADVERTISEMENT

”Inițiativa a venit dinspre ei. S-a decis că se va negocia cu PNL în vederea unei colaborări, inclusiv o participare la guvernare, dar nu prin fuziune.

Aceasta ar fi trebuit decisă într-un congres al partidului, cu votul a două treimi”, a spus Clement Negruț, conform alba24.ro.

ADVERTISEMENT

Cristian Diaconescu, dezvăluiri despre discuțiile cu premierul interimar al României

De altfel, chiar președintele partidului mărturisea că au existat discuții cu Florin Cîțu despre un dialog, dar nu a fost nicicând vorba despre o fuziune.

Acest proces s-ar termina prin dispariția Partidului Mișcarea Populară, lucru pe care președintele măturisea că nu îl dorește nici personal, dar care nu ar trebui să se întâmple deoarece este nevoie de acest partid pe scena politică din România.

”Nu am primit oferte pentru a fuziona. Am avut o discuție, într-adevăr, cu domnul Florin Cîțu, în ideea ca la un moment dat să deschidem dialogul (…).

Vreau acum să înțeleg ce dorește efectiv domnul Cîțu, dacă este o discuție privind aspecte de guvernare sau dacă este o discuție privind o cooperare de partid.

Nu s-a pronunțat cuvântul fuziune, repet, nu am mandat de la colegii mei pentru așa ceva”, a spus liderul PMP, Cristian Diaconescu, pentru DCNews. 

Traian Băsescu: ”Nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL”

Între timp, și Traian Băsescu reacționează pe tema fuziunii cu PNL. El a clarificat că nu mai deține nicio funcție în PMP și că nu va lua parte la o discuție despre unirea PMP cu PNL.

”Cu privire la posibila mea implicare in negocieri dintre PMP si PNL, fac urmatoarele precizari:

1. Din data de 6 decembrie 2020, nu am mai avut nici un fel de implicare in activitatea PMP;
2. Nu detin niciun fel de functie in PMP;
3. Nu am participat si nici nu voi participa la nici un fel de discutii interne cu privire la o eventuala fuziune a PMP cu PNL;
4. Singura activitate politica pe care o desfasor este legata de activitate grupului PPE din Parlamentul European”, a scris și Traian Băsescu pe contul său de facebook.

ADVERTISEMENT