Sport

Gabi Balint a reacționat după ce România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2024. De ce și-ar fi dorit dueluri cu Ungaria și Moldova

România și-a aflat adversarele din preliminariile Campionatului European 2024. „Tricolorii” vor înfrunta Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.
10.10.2022 | 14:15
Gabi Balint a reactionat dupa ce Romania sia aflat adversarele din preliminariile Euro 2024 De ce siar fi dorit dueluri cu Ungaria si Moldova
Gabi Balint a oferit reacții după ce România și-a aflat adversarele din preliminariile Euro 2024: Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

România a aflat cu cine va juca în grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024. Naționala pregătită de Edi Iordănescu a scăpat de adversari dificili, precum Spania, Italia, Portugalia sau Franța.

Gabi Balint, încrezător înaintea duelurilor din preliminariile Euro 2024: „Șansele noastre există”

După ce a retrogradat în Divizia C din Liga Națiunilor, România atacă Turneul Final din 2024. Selecționata lui Edi Iordănescu va juca în grupa I cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

ADVERTISEMENT

Gabi Balint a vorbit despre șansele României la calificare. Fostul fotbalist este de părere că România poate ieși din grupă. „Ar putea să iasă mai rău. Șansele noastre există, sunt destul de importante. Una era dacă picai cu Spania sau Italia, dar așa ne batem! Depinde cum ne prezentăm”, a mărturisit Gabi Balint, la Liga Digisport.

Deși, România are parte de o grupă accesibilă, Gabi Balint și-ar fi dorit un duel cu Moldova și Ungaria. „Eu mi-aș fi dorit Moldova, să văd diferența dintre noi și ei. Mi-aș fi dorit și Ungaria, să vedem ambițiile dintre noi și ei. Dar e mai bine că n-am căzut cu ei, am văzut în ce formă sunt”, a mai spus Gabi Balint.

ADVERTISEMENT

Gabi Balint, despre grupa României: „Adversarii sunt cam la același nivel”

Deși o vede pe Elveția, echipa favorită la calificare, Gabi Balint susține că echipele sunt cam la același nivel. „Cuvintele astea accesibile, ar trebui să le evităm. Sunt adversari apropiați de noi. Nu e o diferență mare între noi și ei.

Trebuie să vedem cum ne vom prezenta noi. Apoi, adversarii sunt cam de același nivel. Avem două meciuri în plus, avem și Andorra în grupă.

ADVERTISEMENT

Cu Belarus poate fi dificil, cu Kosovo la fel, pentru că sunt jucători care joacă în Spania, Germania și așa mai departe, o echipă care pune probleme. Pe Israel o știm, am jucat și un amical. Dacă ar fi să vorbim de favorite, probabil că este Elveția”, au fost cuvintele lui Gabi Balint.

Dueluri tari în preliminariile Campionatului European din 2024

Duminică, 9 octombrie, la Frankfurt s-au tras la sorți meciurile din preliminariile Campionatului European din 2024.

ADVERTISEMENT

Printre partidele de afiș din preliminarii se numără Olanda – Franța, reeditarea finalei Euro 2020, Italia – Anglia și Spania – Norvegia.

Primele două etape din preliminariile EURO 2024 se vor juca în luna martie 2023, în timp ce ultimele meciuri vor avea loc în luna noiembrie 2023. Meciurile din baraj se vor juca în primăvara lui 2024.

Grupele integrale din preliminariile Campionatului European din 2024:

Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru,

Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar,

Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia de Nord, Malta

Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia,

Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova,

Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia,

Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania,

Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazahstan, Irlanda de Nord, San Marino

Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra

Grupa J: Portugalia, Bosnia-Herțegovina, Slovenia, Luxemburg, Slovacia, Liechtenstein

ADVERTISEMENT