Fotbal intern

Gabi Balint anunță demisia lui Mirel Rădoi. ”Va renunța, acum sau în toamnă”

01.04.2021 | 19:45
ADVERTISEMENT

Gabi Balint s-a alăturat valului de contestatari ai selecționerului Mirel Rădoi. Fostul câștigător al Cupei Campionilor este convins că Rădoi va demisiona înainte de finalul campaniei de calificare la CM 2022.

Ecourile serii de coșmar a naționalei României de la Erevan sunt departe de a se fi stins. Fostul internațional Gabi Balint a analizat și evoluția ”tricolorilor”, dar și modul în care Mirel Rădoi a pregătit meciul cu Armenia, pierdut de România cu 2-3.

ADVERTISEMENT

Balint îl arată cu degetul pe selecționerul Rădoi, dar a adăugat că acesta trebuia să fie consiliat și de antrenorii secunzi, pentru a evita dezastrul din Armenia.

Gabi Balint: ”Rădoi e foarte bulversat”

Analistul TV l-a criticat în termeni extrem de duri pe selecționerul Mirel Rădoi și este convins că acesta va demisiona până la sfârșitul acestui an.

ADVERTISEMENT

Totuși, fotul atacant a punctat ideea că vina nu îi aparține în totalitate lui Rădoi și că oricine va fi instalat în locul lui trebuie ajutat, așa cum este nevoie de o revoluție în fotbalul românesc, despre care spune că este în regres de 20 de ani.

”Eu cred că va renunța Mirel Rădoi, acum sau în toamnă. Dar nu e numai vina lui. Oricine ar veni, are nevoie de timp și de lucruri care să schimbe de la bază.

ADVERTISEMENT

Noi regresăm, nici măcar nu stăm pe loc, în timp ce alte echipe, cum e Armenia, progresează. Căderea noastră a început din 2000–2002”, a spus Balint, la Digisport.

Ce îi reproșează selecționerului

În analiza lui, asupra meciului de la Erevan, Gabi Balint a enumerat o serie interminabilă de greșeli comise de Rădoi.

ADVERTISEMENT

”A greșit schimbările, a greșit echipa, a dat și în jucători după meci, ceea ce nu se face. A fost neinspirat, s-a făcut 2-1, în momentul ăla trebuia să stopeze schimbările, sau, dacă tot le faci, îl scoți pe Pușcaș, nu joci cu doi atacanți.

Chiricheș ar fi mai potrivit să joace mijlocaș central, prea multe gafe face ca fundaș central. N-am înțeles de ce n-a jucat Ovidiu Popescu în dreapta, când trebuia să urci mai mult, și joci cu Mogoș”, a spus Balint, pentru sursa amintită.

În apărarea lui Rădoi, Gabi Balint a menționat și faptul că selecționerul nu a fost sprijinit nici măcar de colaboratorii săi din staff-ul echipei naționale.

”Mirel Rădoi a fost într-o zi neagră. El, săracul, nu mai știe pe ce lume e, nu știe cine trebuie să joace, cine trebuie să stea în tribună. Trebuie să te mai ajute și secunzii”, a adăugat Balint.

ADVERTISEMENT