Fotbal intern

Gabi Balint, atac violent la Gigi Becali: ”Să-l lase pe Teja să antreneze. La FCSB schimbările se dictează”

12.03.2019 | 20:32
Gabi Balint atac violent la Gigi Becali Sal lase pe Teja sa antreneze La FCSB schimbarile se dicteaza

Fostul internațional Gabi Balint a lansat un atac violent la adresa finanțatorului Gigi Becali, după ce FCSB a fost învinsă de FC Viitorul în prima etapă a play-off-ului Ligii 1 Betano. Fostul atacant consideră că omul de afaceri este principalul vinovat pentru prestațiile ”roș-albaștrilor” și tot el face și schimbările la echipă subminîndu-i astfel autoritatea antrenorului Mihai Teja.

Gabi Balint, atac violent la Gigi Becali: ”Nu e momentul să abandoneze”

”Antrenorul nu e lăsat să-şi facă treaba, nu poate să vorbească, schimbările se dictează. Păcat de lotul pe care îl are, pentru că ar trebui să fie aproape de echipă. Nu vreau să considere că-l critic acum. Din contră. Mă uitam aseară şi ţineam cu Viitorul, dar îmi părea rău şi de FCSB, de jucători, pentru că au calitate. E adevărat, au fost ocazii ratate cu seninătate, dar şi acestea au venit de la un Gnohere care nu înţeleg de ce a fost înlăturat din primul 11. Era golgheterul, se spunea că pe el se vor lua 7 milioane şi dintr-o dată apare ca rezervă”, a declarat Balin la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

”Să-l lase pe Teja să antreneze, să vedem dacă e sau nu capabil. În momentul ăsta, noi nu ştim dacă Teja e capabil să antreneze FCSB. Chiar nu e momentul să abandoneze. Poate e o strategie, poate e de ochii lumii. Dar echipa trebuie ajutată. În momentul ăsta, jucătorii şi Teja au nevoie de încurajare şi de suport”, a fost atacul lui Gabi Balint la adresa lui Gigi Becali.

Gigi Becali și Mihai Teja la conferința de presă a prezentării antrenorului de la FCSB
Gigi Becali și Mihai Teja la conferința de presă a prezentării antrenorului de la FCSB

Gabi Balint nu crede că lupta la titlu s-a încheiat

”Lui Mihai Teja i se întâmplă ceea i s-a întâmplat şi lui Dică. Nu se pot exprima la nivel maxim niciodată, au piedici. Nu poţi să-ţi dai seama de valoarea lor, deşi, cel puţin despre Teja, pot să spun că a confirmat la Gaz Metan că e un antrenor bun. Dar revenim la aceleaşi lucruri, pe care le-am tot discutat. Acolo totul pleacă de la conducătorul lor, care, acum, în loc să fie aproape de echipă, văd că a depus armele. El, care a fost mereu un războinic, cu oastea lui, acum oştenii sunt lăsaţi la vatră. Nu mai sunt buni, aducem alţii. Nu e normal”, a afirmat fostul internațional.

Balint consideră că lupta la titlu nu este încheiată: ”Sunt nişte lucruri pe care ar trebui să le facă, să stea lângă echipă. Campionatul nu e jucat, FCSB are şanse în continuare. Ce faci, ai dat atâţia bani şi acum laşi echipa aşa? Părerea mea e că el ar trebui să fie lângă echipă, să-i încurajeze pe jucători, să nu-i mai critice la televizor, să vorbească doar cu ei, dacă are ceva să le reproşeze, şi o să câştige şi campionatul”.

”Vorbește mult la televizor”

”FCSB are cel mai bun lot din acest campionat, iar ieri nu a făcut un meci slab. Sigur că, pe fază defensivă, a făcut nişte greşeli care au costat-o, însă a fost un meci deschis, un meci în care FCSB a avut ocazii, nu a jucat rău. Ieri a avut foarte multe acţiuni ofensive. Dar nu există sincronizarea asta între patron şi echipă”, a mai precizat Gabi Balint.

Fostul atacant nu este de acord cu scoaterea din echipă a mijlocașului Adrian Stoian: ”Vorbeşte mult la televizor, îi loveşte foarte mult pe jucători şi sunt jucători tineri care suferă foarte mult. E normal, eu îi înţeleg. Au demonstrat că au valoare, dar, de când au venit aici, sunt cum sunt. Nu pot să cred că Stoian, jucător cu 100 de meciuri în Italia, nu are loc în echipa asta. Sau să-l dai la o parte aşa, din prima, să-i pui o ştampilă că nu-i bun, că e expirat sau nu ştiu”.

La finalul întâlnirii de luni seară, Gigi Becali a declarat că este resemnat cu ideea că FCSB nu va câștiga titlul de campioană în Liga 1 Betano nici în acest sezon.